Image default
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Kiborult az eltűnt maglódi vállalkozó családja: egy megcsonkított holttestre bukkantak Gyömrőn

Maglód — Az utolsó percig reménykedik Pintér Gyula (50) családja, hogy szerettük egyszer végre hazatér: a maglódi vállalkozó kutyájával, Répával tűnt el május 10-én.

Gyula kedvencét pár nappal eltűnésük után Szlovákiában találták meg, a férfi azonban nem került elő.

– Lassan beleroppanunk az egy hónapja tartó bizonytalanságba – mondta a Blikknek Pintér Ildikó (54), Gyula testvére.

– Semmilyen információt nem kapunk, hogy mi se hátráltathassuk a nyomozást. Ez viszont így idegtépő: sorra gyártjuk az elméleteket, közben pedig azt reméljük, hogy egyszer csak felbukkan az öcsém – folytatta a megtört testvér. Gyula egyik keresztlánya, Niki szerint a környéken pletykák keltek szárnyra, miután a napokban egy holttestre bukkantak a rendőrök.

– Szájról szájra terjedt a hír, hogy Gyömrőn találtak egy megcsonkított holttestet. Persze, egyből azt találgatták, a keresztapám lehet-e az – csuklott el Niki hangja.

– Ha ő lenne az, arról már tudnánk. Azonnal telefonálgatni kezdtünk: egyrészt, hogy honnan ez a badarság, másrészt a hatóságoknak, hogy igaz lehet-e a hír. Cáfolták, nem Gyula holttestére bukkantak – mondta a férfi keresztlánya. Mint megírtuk, Gyulát először eltűntként keresték, majd körülbelül egy héttel eltűnése után átminősítették a nyomozást, már bűncselekmény miatt vizsgálódnakÚgy tűnik ugyanis, hogy Gyula nem önszántából tűnt el, kocsija mégis az üres lakás udvarán állt.

– Emlékszem arra az estére, amikor a barátja aggódva hívott, hogy tudok-e valamit a testvéremről. Felváltva hívogattuk Gyulát, de nem értük el. Elmentünk hozzá, de sem őt, sem Répát nem találtuk, egyedül a kocsija állt ott az udvaron – emlékszik vissza Ildikó. A rendőrség azóta többször átvizsgált mindent: a vállalkozó házát, autóját, számtalan embert kihallgattak, sokuktól DNS-mintát is vettek. A családnak azóta is csak annyit mondanak: a nyomozás érdekében nem oszthatnak meg bizonyos információkat, de a férfit nagy erőkkel keresik.

Ismeretlen tettest keresnek

A legutolsó információink szerint a Monori Rendőrkapitányság személyi szabadság megsértése bűntett gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen. Amennyiben ez bizonyossá válik, a tettes három évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.

blikk

Hasonló hírek

Tico egy konyhában is megállj a helyét (A cikk videót tartalmaz)

Géza

Koccanás történt az imént, Budapesten, a IX. kerületben

Géza

Vádemelést javasol a NAV egy Békés megyei egyesület vezetőivel szemben

info