Image default
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Kiadták az elfogatóparancsot: kiderült, kik gyújthatták fel Hajdú Péter éttermét! Oszd meg!

Törökbálint – Elfogatóparancsot adtak ki Hajdú Péter (43) bisztrójának feltételezett gyújtogatói ellen – tudta meg a Blikk.

Az ügyben sokáig ismeretlen tettes ellen folyt nyomozás rongálás miatt, de azóta sikerült beazonosítani a két gyanúsítottat, akik montenegrói állampolgárok. Információink szerint Tompánál lépték át a határt külföldi rendszámú autójukkal nem sokkal a bűncselekmény elkövetése előtt.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság később megerősítette a Blikk értesüléseit.

– Megkeresésére válaszolva tájékoztatom, hogy az ön által kérdezett üggyel összefüggésben a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság két montenegrói férfi ellen bocsátott ki elfogatóparancsot. Fényképeket a keresett személyekről nem tettünk közzé. A rongálás gyanúja miatt folyamatban lévő nyomozás részleteiről bővebb felvilágosítást nem kívánunk adni – írta lapunk érdeklődésére a rendőrség.

Hajdú Péter törökbálinti éttermének teraszát július 27-én éjszaka próbálták meg felgyújtani, az esetet kamerák is rögzítették, ami segíti a nyomozást. Lapunk megkereste az étterem-tulajdonost, aki egyelőre hivatalos tájékoztatást nem kapott az illetékes rendőrkapitányságról, de szeretné, ha minél előbb pont kerülne az ügy végére, az elkövetők pedig kézre kerülnének.

Fotó a tavaly nyári tűzről: a terasz ponyvaszerkezete és bútorok égtek /Fotó: Pozsonyi Zita

– Tudomásom szerint rongálás miatt folyik eljárás, másról nem tájékoztatott a rendőrség az üggyel kapcsolatban – nyilatkozta lapunknak Hajú Péter. A helyiek szerint egyre aggasztóbb a helyzet a környéken, tartanak a bűnözőktől.

– Abban az időszakban, amikor felgyújtották a Like Bisztrót, sok minden történt itt, ami eddig nem volt jellemző erre a biztonságos és nyugodt környékre. Loptak autót, de betörés is történt. Ráadásul nem olyan régen az a biztonsági szolgálat is eltűnt, amelyik az utcákat vigyázta – tudtuk meg egy helyi lakostól.

– Ez valóban így van, körülbelül másfél hónapja kaptunk egy hivatalos értesítést arról, hogy a cég kivonult innen – erősítette meg a tévés is, majd kérdésünkre hozzátette: saját otthonában hosszú évek óta 24 órás biztonsági szolgálat működik, távol tartva házától a hívatlan vendégeket.

Nem voltak profik

Az már nyomozás elején kiderült az elkövetőkről, hogy nem voltak profik. Lapunk korábban beszámolt arról, hogy egyikük kis híján saját magát is felgyújtotta, a haja lángra kapott. A tüzet pedig alig néhány méterre egy gázpalacktól csinálta, ami fel is robbanhatott volna.

Forrás: Blikk

 

Hasonló hírek

Halálos motorbaleset tegnap éjjel

Géza

Megszólalt a PestiSrácok.hu-nak a nemrég adócsalás miatt jogerősen hét évre ítélt, főrendőrök megvesztegetésével is vádolt diszkópápa, Vizoviczki László legnagyobb ellenfele, Surnyák Mihály (A cikk videót tartalmaz) Oszd meg!

Géza

Még sincs szükségük az autósoknak plusz papírokra

Mazsi