Image default

Törökbálint – Elfogatóparancsot adtak ki Hajdú Péter (43) bisztrójának feltételezett gyújtogatói ellen – tudta meg a Blikk.

Az ügyben sokáig ismeretlen tettes ellen folyt nyomozás rongálás miatt, de azóta sikerült beazonosítani a két gyanúsítottat, akik montenegrói állampolgárok. Információink szerint Tompánál lépték át a határt külföldi rendszámú autójukkal nem sokkal a bűncselekmény elkövetése előtt.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság később megerősítette a Blikk értesüléseit.

– Megkeresésére válaszolva tájékoztatom, hogy az ön által kérdezett üggyel összefüggésben a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság két montenegrói férfi ellen bocsátott ki elfogatóparancsot. Fényképeket a keresett személyekről nem tettünk közzé. A rongálás gyanúja miatt folyamatban lévő nyomozás részleteiről bővebb felvilágosítást nem kívánunk adni – írta lapunk érdeklődésére a rendőrség.

Hajdú Péter törökbálinti éttermének teraszát július 27-én éjszaka próbálták meg felgyújtani, az esetet kamerák is rögzítették, ami segíti a nyomozást. Lapunk megkereste az étterem-tulajdonost, aki egyelőre hivatalos tájékoztatást nem kapott az illetékes rendőrkapitányságról, de szeretné, ha minél előbb pont kerülne az ügy végére, az elkövetők pedig kézre kerülnének.

Fotó a tavaly nyári tűzről: a terasz ponyvaszerkezete és bútorok égtek /Fotó: Pozsonyi Zita

– Tudomásom szerint rongálás miatt folyik eljárás, másról nem tájékoztatott a rendőrség az üggyel kapcsolatban – nyilatkozta lapunknak Hajú Péter. A helyiek szerint egyre aggasztóbb a helyzet a környéken, tartanak a bűnözőktől.

– Abban az időszakban, amikor felgyújtották a Like Bisztrót, sok minden történt itt, ami eddig nem volt jellemző erre a biztonságos és nyugodt környékre. Loptak autót, de betörés is történt. Ráadásul nem olyan régen az a biztonsági szolgálat is eltűnt, amelyik az utcákat vigyázta – tudtuk meg egy helyi lakostól.

– Ez valóban így van, körülbelül másfél hónapja kaptunk egy hivatalos értesítést arról, hogy a cég kivonult innen – erősítette meg a tévés is, majd kérdésünkre hozzátette: saját otthonában hosszú évek óta 24 órás biztonsági szolgálat működik, távol tartva házától a hívatlan vendégeket.

Nem voltak profik

Az már nyomozás elején kiderült az elkövetőkről, hogy nem voltak profik. Lapunk korábban beszámolt arról, hogy egyikük kis híján saját magát is felgyújtotta, a haja lángra kapott. A tüzet pedig alig néhány méterre egy gázpalacktól csinálta, ami fel is robbanhatott volna.

Forrás: Blikk

 

Hasonló hírek

Nyomoz a rendőrség egy mosonmagyaróvári jobbikos bizottsági tag ellen

info

Fokozott ellenőrzést rendelt el az országos rendőrfőkapitány az egész országra

info

Bombarobbantással fenyegető vádlottat fogtak el a Fővárosi Törvényszéken

info