Külföld

Kiadták a riasztást: rakétával emlékezik meg apjáról Kim Dzsongun

Kim Dzsongun újabb rakétát lőtt ki

Hat éve hunyt el az észak-koreai vezető édesapja – a kiszivárgott információk szerint Kim Dzsongun borzalmas módon akar megemlékezni róla.

Kim Dzsongil 1994 és 2011 között irányította Észak-Koreát – ez idő alatt az ország egy olyan súlyos éhínséget is elszenvedett, amely 3 millió ember életébe került. Fia azonban halálának évfordulóján csak a szépre emlékszik.

Kiadták a riasztást: rakétával emlékezik meg apjáról Kim Dzsongun
Fotó: Europress / STR / KCNA VIA KNS – AFP

Kim Dzsongun minden december 17-én felkeresi édesapja mauzóleumát, és az ezt követő napokban több ezer észak-koreainak kell különböző ünnepségeken gyászolnia az egykori vezetőt. Idén azonban egy különleges meglepetés is készül: Kim Dzsongun újabb rakétát tesztelhet az évforduló örömére.

Az amerikai hírszerzők szerint nagyon valószínű, hogy Észak-Korea újabb rakétát fog kilőni még a héten. Az elmúlt években is megsokszorozta a provokáló lépéseket decemberben Kim vezérkara, de most szinte biztosra vehető, hogy egy ballisztikus rakéta tesztelésére kerül sor.

Az elmúlt években soha nem volt még olyan feszült a viszony a két ország között, mint most, Kim Dzsongun és Donald Trump a szavak szintjén már háborút vív egymással, de előbbi jelezte: bármikor képes kirobbantani egy valódi háborút. A rakétái pedig már állítólag elérik az amerikai szárazföldet is. Lehet, hogy ezt még a héten bemutatja?

Forrás: Ripost

Szólj hozzá, mondd el véleményed és ne felejtsd el megosztani!

hozzászólások

Related posts

Afganisztánból jövő támadással számol Putyin

Edit

Megkezdték az ausztriai kerítés előkészítő munkálatait

Edit

Kiszivárgott brüsszeli dokumentum: Magyarországon még lazán elfér 83 millió migráns, Európába 3,8 milliárd! Oszd meg!

Géza