Image default
Időjárás

Kiadták a riasztást: jégesővel érkezik a hidegfront, hatnapos esőzés jön, komoly lehűléssel

Megérkeznek az esőfelhők, péntekig nem is szabadulunk meg tőlük.

Vasárnap a Dunántúlon többfelé kialakulhat eső, zápor, zivatar. Itt lesz hűvösebb az idő, 14-20 fok valószínű, több nyugati megyére is riasztás van érvényben a viharos szél miatt. Keletebbre naposabb, meleg idő várható 21-25 fokos maximumokkal. Sokfelé élénk, a Dunántúlon erős, viharos lökések kísérhetik az északkeleti szelet.

Péntekig tarthat az esős idő / Fotó: MTI – Moha Balázs

Hétfőn marad a nagy kontraszt kelet és nyugat között. A Dunántúlon esőre, záporokra, és viharos északi-északnyugati szélre lehet készülni. Máshol elszórtan alakulhat ki zápor, zivatar. A hőmérséklet a Dunántúlon 8-15, máshol 16-24 fok között alakulhat. A Tiszántúlon lesz a legmelegebb, de északkeleten megerősödhet az északias szél.

Kedden folytatódik a szeles, csapadékos időjárás. Délnyugaton kiadós mennyiségű eső hullhat. Nyugaton 10 fok alatt, máshol afelett alakul a hőmérséklet. Szerdán záporok, zivatarok jöhetnek. Továbbra is nyugaton lesz szelesebb, hűvösebb idő.

Az esős, hűvösebb időjárás egészen péntekig megmarad, a hét végére azonban felszakadozik a felhőzet, és újra melegszik az idő.

Forrás: Blikk.hu

Fotó: MTI – Mohai Balázs

Hasonló hírek

Besárgult az ország, brutális hőség jön

Edit

Tetőzik a kánikula: akár 37 fok is lehet ma

Edit

Ma jön a hidegfront: Ilyen időre számíts vasárnap

Mazsi