Image default
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Ki lehetett képes ilyenre? Nyíllal lőttek át egy kölyökkutyát Heves megyében

Valószínűleg a helyiek közül elégelhette meg valaki a kóbor kutyákat, ezért lőtték meg nyíllal az állatot.

Nyíllal lőttek át egy hat és fél hónapos kóbor kiskutyát a Heves megyei Egerszóláton. Napok óta egy kerítés nélküli udvarban szenvedett az eb, ekkor találtak rá és siettek a segítségére állatvédők, akik egy budapesti állatkórházba szállították a szerencsétlenül járt kölyköt. Nehéz dolguk volt a befogásakor, mivel a megsebzett kutya nagyon szenvedett, így félt és agresszív volt.

„Az egész kutya át volt lőve. Szerencsére a mellkaskosarat nem érintette a lövés, így biztonsággal el lehetett távolítani belőle” – mondta a Tényeknek Jandó Tamás, a Délpesti Állatgyógyászati Központ orvosa, aki a csapatával azonnal megszabadította a fa nyílvesszőtől az ebet, amint megbizonyosodtak róla, hogy az nem sértett meg semmilyen főeret. Szerencsére a kiskutyust azóta utóterápián kezelik, ám kissé sántít, mivel egy ideget érintett a vessző.

„Most még nem tudjuk megmondani biztosan, hogy ez miként regenerálódkik” – tette hozzá az orvos.

Rajta kívül megannyi kóbor kutya van Egerszólátón, s a Tények információja szerint ez vihetett rá egy helyi valakit a szörnyű tettre. Előfordult már, hogy az étlen-szomjan élő ebek gyerekek előtt téptek szét egy macskát, vagy épp a környékbeliek állatait támadták meg.

A jelenleg gyógyuló kutyát egy ideig a kórházban tartják, ám utána szóba jöhet, hogy gazdát keresnek számára.

blikk

Hasonló hírek

Álvízműveseket fogtak a fővárosban

Edit

Videóra vették a Liget téri emberrablást – videó

Géza

Több mint 400 határsértőt fogtak el a hétvégén

Edit