Hirmagazin.eu
Főoldal » Ki kell üríteni a debreceni tábort, mondta Kósa Lajos
Belföldi hírek

Ki kell üríteni a debreceni tábort, mondta Kósa Lajos

forrás: MTI

Ki kell üríteni a debreceni menekülttábort amelynek “ebben a formában semmi értelme nincs”, de nem kell megszüntetni – közölte a Fidesz ügyvezető alelnöke, megválasztott frakcióvezetője Debrecenben.

Kósa Lajos kérdésre válaszolva kijelentette: Magyarországnak kell olyan tartaléktábor, amelyben válsághelyzetben, valós háborúból menekülőket el lehessen helyezni. “Nyugodtan ki lehet üríteni a tábort (…), de felszámolni, megszüntetni felelőtlenség lenne” – mondta a kormánypárti politikus, Debrecen volt polgármestere.

Kósa Lajos arról is beszélt, hogy a Fidesz szerint eredményes volt Orbán Viktor miniszterelnök és Werner Faymann osztrák kancellár pénteki bécsi találkozója. Kiemelte: a magyar kormány rugalmasságát bizonyítja, hogy vezető osztrák politikusok bántó nyilatkozatai ellenére a jószomszédi kapcsolatokat és a problémák megoldásának igényét szem előtt tartva kezdeményezte a találkozót.

Kósa Lajos üdvözölte, hogy az osztrák kancellár és az alkancellár elismerte: a magyar-szerb zöldhatáron létesített műszaki határzár jogszerűen létesült és működik. A politikus szerint a műszaki és a jogi határzár működőképességét bizonyítja, hogy míg korábban volt olyan nap, amikor csaknem tízezren jöttek át azon a határszakaszon, csütörtökön mindössze 109-en.

Kósa Lajos ugyanakkor nyomatékosította, hogy a magyar-szerb határt nem zárták le, csak a zöldhatárt, és a schengeni szabályoknak megfelelően, a hivatalos határátlelőkön lehet belépni Szerbiából Magyarországra. Azt mondta: a migrációs nyomás ugyanakkor áttevődött a magyar-horvát határszakaszra, és az osztrákok sem tagadták annak szükségességét, hogy ott is ki kell alakítani a műszaki zárat.

“Nem jó, nem öröm, hogy ilyen műszaki határzárakat kell létesíteni, de nincs más megoldás a schengeni előírások betartására” – fűzte hozzá. A magyar-szlovén határon más a helyzet – jelezte Kósa Lajos -, mivel két schengeni határral rendelkező országról van szó, “ott nem akarunk, nem tudunk építeni, és jelenleg nem is szükséges semmilyen létesítmény”.

Ahhoz viszont, hogy a magyar-horvát határzár sikeres legyen, a horvátok és más országok együttműködése is szükséges – mondta Kósa Lajos. Hozzátette: a műszaki határzár csak kezelése és nem megoldása a problémának. A megoldást az jelenti, ha az Európai Unió megvédi saját határait, nagyobb támogatást ad azoknak az országoknak, ahol nagy táborok működnek, és jelentős anyagi forrásokat fordít a menekülteket kibocsátó országok helyzetének normalizálására.

Ehhez nem elég egymilliárd euró – utalt Kósa Lajos a szerdai EU-csúcson elfogadott támogatási összegre. A Fidesz ügyvezető alelnöke Orbán Viktor hatpontos előterjesztéséről szólva azt mondta: a helyzet megoldásához a hatodik pontot is meg kell valósítani, vagyis az EU-nak meg kell védenie Görögország külső határait. “Közeledik az idő, amikor a hatodik javaslatot is elfogadja az Európai Unió” – jegyezte meg a politikus.

 

Hasonló hírek

A kormány támogatja a szülő és a gyermek kapcsolatát erősítő programokat

info

Kisebb földrengés volt Békés megyében

info

A magyar közösségeknek a lakóhelyükön kell megerősödniük

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------