Hirmagazin.eu
Főoldal » Ki kell hirdetni az egészségügyi válsághelyzetet a DK szerint
Belföldi hírek

Ki kell hirdetni az egészségügyi válsághelyzetet a DK szerint

A Demokratikus Koalíció (DK) arra szólítja fel a kormányt, hogy hirdessen egészségügyi válsághelyzetet, és adjon újabb forrásokat az egészségügynek.

A Fidesz úgy reagált: ha Gyurcsányékon múlna, tényleg válság lenne az egészségügyben.

A DK ügyvezető alelnöke hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján indoklásként azt mondta, hogy a hétvégén összeomlott a budapesti sürgősségi ellátás, négy kórházból háromban nem tudták fogadni a súlyos sérülteket.

Molnár Csaba összehasonlításként hangsúlyozta, hogy 2008-ban, a Gyurcsány-kormány idején, egy hivatalos, az egészségügy minőségét mérő rangsorban Magyarország még Spanyolországot, Olaszországot és Írországot is megelőzte. Mára már Albánia és Macedónia is Magyarország előtt van – hívta fel a figyelmet.

A politikus megismételte azt az uniós kampányjavaslatukat is, hogy létre kell hozni az úgynevezett európai egészségügyi minimumot, annak érdekében, hogy az EU állampolgárai egyforma ellátásban részesüljenek.

Az EP-képviselő gyanújának is hangot adott a sajtótájékoztatón. „Egyre nehezebb szabadulni attól a gondolattól”, hogy az Orbán-kormány tudatosan teszi tönkre a magyar egészségügyet” – fogalmazott. Egyre több ugyanis az olyan magánkórház és magánbiztosító, amelyek mögött „fideszes oligarchák tőkéje áll” – tette hozzá.

Más témában kérdezték Orbán Viktor miniszterelnök és Donald Trump amerikai elnök találkozójáról. Molnár Csaba azt mondta, hogy Orbán Viktort az uniós vezetők közül az utolsók között fogadja Donald Trump. Hozzátette, hogy ha hinni lehet a híreknek, akkor egy olyan milliárdos fegyverbeszerzésről fognak tárgyalni, amire Magyarországnak nincs is szüksége. Orbán Viktor „hiúsága”, hogy eljuthasson a washingtoni Fehér Házba, a magyar adófizetők milliárdjaiba fog kerülni – mondta.

Rákérdeztek arra is, hogy Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium államtitkára bírálta a Nemzeti Választási Bizottságot (NVB), mert nem függesztette fel Czeglédy Csaba DK-s EP-képviselőjelölt mentelmi jogát. Molnár Csaba azt felelte, hogy az NVB egy független intézmény, Völner Pál pedig súlyos törvénysértést követett el a kijelentésével.

Fidesz: Ha Gyurcsányékon múlna, tényleg válság lenne az egészségügyben 

Fidesz szerint Gyurcsányék álhíreket terjesztenek, és ha rajtuk múlt volna, már tényleg válság lenne az egészségügyben.

A nagyobbik kormánypárt az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében Molnár Csaba, a Demokratikus Koalíció (DK) ügyvezető alelnökének sajtótájékoztatójára reagált.

A Fidesz a közleményben azt írta, „ha a DK-n és a többi bevándorláspártin múlik, az egészségügy is tényleg válságba kerülne, mert az európai baloldal legalizálni akarja a bevándorlást, amelynek az is a része, hogy egészségügyi ellátást akarnak biztosítani migránsok millióinak”.

Gyurcsány Ferenc kormányzása alatt folyamatosan elvette a pénzt a kórházaktól, és az összeomlás szélére sodorta a betegellátást – közölték.

Hozzátették, a Fidesz 2010 óta pótolja a Gyurcsány Ferenc és kormánya által elvett pénzeket, stabilizálta a kórházak működését, építi, felújítja és fejleszti a kórházakat.

mti

 

Hasonló hírek

Amerika segítséget ígért a horvát haderőfejlesztéshez

Géza

Tarlóst alig, Puzsért jelentősen megbírságolta a választási bizottság

Géza

851 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 8 beteg

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!