Hirmagazin.eu
Főoldal » Kezdődik a vakáció
Életmód hírek

Kezdődik a vakáció

Véget ért tehát a 2018/19-es tanév. Másfél millió általános és középiskolás gyerek két és fél hónapra szabadságra mehet. A táborokban gyakorlatilag már minden hely elfogyott, vannak, ahol pótturnusokat is elindítottak.

Fontos, hogy idén is kérhetnek napi egyszeri meleg ételt a rászoruló családok a gyerekeknek, a helyi jegyzőnél kell ezt jelezni – közölte az M1 Híradója.

Nyári dalokat énekeltek és a vakációról készítettek rajzokat egy tatai általános iskolában az utolsó tanítási napon az M1 képsorain. Már mindenkinek van terve a nyárra.

A szülők telefonszámát fejből is tudni kell – többek között ezt javasolják a rendőrök a vakációzó diákoknak, szükség esetére. A legfontosabb, hogy a szülők megbeszéljék a gyerekekkel, mi a teendő, ha esetleg bajba kerülnek. A strandokra, fesztiválokra látogató fiataloknak a tolvajokra kell leginkább figyelniük, a kisebbeket pedig nem szabad egyedül hagyni otthon.

Idén a sporttáborok a legnépszerűbbek, de az idegennyelvek és az informatika iránt is nagy az érdeklődés – erről már a Táborfigyelő.hu ügyvezetője, Tóth Béla beszélt az M1 Ma reggel című műsorában. Kiemelte, hogy tavaly már összeállítottak egy listát, hogy minek érdemes utána járni a táborok kiválasztásakor.

Emellett a szülőknek érdemes az ár-érték arányt is figyelembe venni, amikor tábort választanak, a végső döntés előtt pedig egyeztetni a gyerekekkel is arról, hogy őket mi érdekli, így biztosan élmenyekkel teli lesz a nyári szünetük.

Idén nyáron is kapnak naponta egyszer meleg ételt ingyen a rászoruló gyerekek. Eddig 122 ezer család igényelte az étkeztetést, de ezt később is megtehetik.

Fülöp Attila szociális ügyekért felelős államtitkár arról beszélt: az idei költségvetésben 80, a jövő éviben már több mint 82 milliárd forintot fordít a kormány gyermekétkeztetésre. Ez azt jelenti, hogy 2010 óta megháromszorozódott a támogatás összege.

A címlapfotó illusztráció.

m1

Hasonló hírek

Eurovízió: megdöbbentő, hogy egyes médiumok számontartják a szexuális beállítottságot – videó

Géza

Április 1. a bolondok napja – 5 ártalmatlan áprilisi tréfa, amit ki kell próbálnod

info

8 tipp stílusos negyveneseknek

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------