Image default
Belföldi hírek

Kezdődik a migránsok üdültetése a Kis-Balaton mellett

Tegnap kezdte meg a Migration Aid nevű szervezet a Magyarországon tartózkodó migránsok üdültetését a Kis-Balaton mellett. Sajtóhírek szerint a Zala megyei Esztergályhorvátiban alakítják ki a tábort, ahova a bevándorlókat várják – hangzott el az M1 Híradójában.

Sajtóhírek szerint a Zala megyei Esztergályhorvátiban alakítják ki a tábort, ahova a bevándorlókat várják. Esztergályhorvátiban hivatalosan nem tudnak a migránsok érkezéséről. A 400 lelkes település egyik nyaralóját egy osztrák orvosnő ajánlotta fel a civil szervezetnek. A helyi polgármester félti az ott élők nyugalmát. Ráadásul a településen élőket meglepte a hír, hivatalosan ugyanis senki sem kereste meg őket az üggyel kapcsolatban.

Szeretnénk, ha ez a nyugodt település nyugodt is maradna, ha ezek a családok idejönnek, további cél, ugyanígy, ugyanezt a nyugalmat fenntartani és megpróbálni a békés egymás mellett élést elérni – fogalmazott Rékasi Csabáné, Esztergályhorváti polgármestere.

Hozzátette, hogy a helyiek egyébként egy befogadó közösség, amennyiben olyanok jönnek, akik családosak, tudnak viselkedni, betartják a szabályokat, természetesen befogadják őket és nyugodtan maradhatnak. Azonban a 460 lelkes település nagyobb része nem örül annak, hogy idejönnek, nagyon ellenzik, mert attól félnek, hogy akik majd itt lesznek, megdézsmálják a gyümölcsöt és a zöldséget.

A Migration Aid augusztus utolsó hétvégéjén vitt le menekülteket a Balaton partjára, egy napot töltöttek Zamárdiban – a civil szervezet beszámolója szerint pozitív tapasztalatokat szereztek.

A déli órákig egyébként sem a segélyszervezet önkéntesei, sem pártfogoltjaik nem érkeztek meg Esztergályhorvátiba.

Forrás: hirado.hu

Képek: Magyar IdőkMagyar Közösség

 

 

Hasonló hírek

A brüsszeli alvilág új üzlete: prostituáltakat közvetítenek migránsoknak, elvégre a havi 3.000.- EUR-ból futhatja kurvákra is! Oszd meg!

Géza

Különleges ajánlattal állt elő egy áruházlánc a hőségben

Géza

“Megvadult állatok tépték, marcangolták Gabika karját, lábát” – Romániába menekült családjával a kishúgát védő magyar fiú, akit kis híján megöltek a harci kutyák

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelöl örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelöl valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesztő
--------------------------------------------