Főoldal » Kezdő és gyakorló kertészkedők figyelem! Ezt a hasznos trükköt érdemes lesz megjegyezni
Otthon, lakberendezés, kert

Kezdő és gyakorló kertészkedők figyelem! Ezt a hasznos trükköt érdemes lesz megjegyezni

A természet úgy működik, hogy minden élőlénynek megvan a szerepe, a haszna, csak az ember értelmezi másképp ezt a íratlan szabályt azzal, hogy a kerti növényeit megpróbálja különböző módszerekkel védeni. Csak nem mindegy, hogy ez hogyan történik, netán környezetkímélő, vagy ártalmas, az élővilágot, így az egészséget is pusztító módon.

Most következzen egy egyszerű, hasznos tanács, hogy miként védheted meg a zöldségeidet, gyümölcseidet, virágaidat a kártevőktől, különböző betegségektől.

Ha gondok vannak a szobanövényekkel, cserepes virágokkal, egy gyufaszálat, fejjel lefelé, szúrj bele a cserép szélétől 5 cm távolságra a földbe, majd öntözd meg a növényt. Két nap múlva cseréld ki a gyufát, rá két napra pedig eltűnnek a károkozók.

A módszer titka a rézben és foszforban rejlik, amit a gyufa is tartalmaz, hiszen ezen kémiai anyagokat a kártevők nem bírják.

Ez a módszer kint a kertben is alkalmazható, leginkább a lótücsök ellen. Egy kis kenyeret márts bele vízbe, gyúrj belőle diónyi golyót, szúrj bele 10-12 fej gyufát. A nedvesség hatására a réz és foszfor belekerül a kenyérbe. Ezután a golyóból formálj még kisebb, zöldborsó méretű golyókat, majd helyezd a lótücsök fészke elé, 50-70 cm-re egymástól. Ez hatékonyan elűzi a kártékony rovart, és nem kell drága, a környezetre veszélyes kémiai vegyszert bevetned.

filantropikum.com

Hasonló hírek

Amióta ezzel mosok fel a lakásban a padlóm olyan, mint a tükör: csillog-villog! Elárulom a titkot!

Mazsi

Így készíts természetes textilöblítőt

Edit

Padló alá a kábelekkel!

info