Image default
Életmód hírek

Kevesebb terhet jelentett a családoknak a tanévkezdés (A cikk videót tartalmaz)

A kormány folyamatosan növeli a családok anyagi támogatását, így évről évre kevesebb terhet jelent a tanévkezdés – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.

Novák Katalin közölte, a szeptemberi családtámogatásokat évek óta előrehozottan elutalják augusztus végén. Az esedékes támogatások a héten érkeztek meg az 1,2 millió érintetthez – mondta, hozzátéve, a több gyereket nevelő családokban ez akár a 100 ezer forintot is elérheti.

Az államtitkár elmondta azt is, hogy

az 1-9. osztályban ingyenes a tankönyvellátás, ami több tízezer forintos megtakarítást jelent mintegy egymillió diák családjának.

A tankönyvek szervezetten jutnak el a diákokhoz, nem kell értük “szaladgálni” és hosszan sorban állni – jegyezte meg, kiemelve, hogy a jövő évi költségvetésben 11 milliárd forintot fordítanak majd ingyenes tankönyvellátásra.

Novák Katalin kitért arra is, hogy

a tanév során a családok számíthatnak az ingyenes és kedvezményes étkeztetésre,

az erre fordított összeget és a jogosultak körét folyamatosan bővítették az elmúlt években. 2010-hez képest jövőre már két és félszer akkora összeget, több mint 72 milliárd forintot fordítanak erre a célra – fűzte hozzá.

Az államtitkár közölte, a 2017-2018-as tanévben az egymillió bölcsődés, óvodás és általános iskolás közül 600 ezer részesült ingyenes vagy kedvezményes intézményi étkeztetésben, míg 2010-ben ez a szám csak 300 ezer volt. Hozzátette, hogy az iskolatej- és az iskolagyümölcs-programban még több jó minőségű ételt kaphatnak a gyerekek.

Forrás: MTI, kormany.hu

Hasonló hírek

Névnapok június 23-án

info

Így engedd el a múlt fájdalmait – 5 lépés, hogy tovább tudj lépni!

Mazsi

Pasztell kollekcióval készült a SodaStream

info