Hirmagazin.eu
Főoldal » Kétszer küzdött meg a mellrákkal, most erősebb, mint valaha!
Életmód hírek

Kétszer küzdött meg a mellrákkal, most erősebb, mint valaha!

Kicsi a bors, de erős – mondhatnánk a 156 centis világhírű énekesnőről, Anastaciáról, aki világszerte több mint 300 millió albumot adott el, és már másodjára győzte le a rákos daganatot.

Eredeti nevén Anastacia Lyn Newkirk elképzelhető, hogy szakmát tévesztett, és jobban tette volna, ha kabarészínésznek megy, mert úgy beszél a betegségéről, mintha az csak egy fura vicc lenne – talán védekező mechanizmus ez nála. Életmentő melleltávolító műtétje kapcsán például bemutatta az “ikreit” – ahogy ő fogalmazott-, a 2013-ban szerzett új melleit, amelyeket mindössze pár nappal azután kapott meg, hogy Angelina Jolie bejelentette a saját, megelőzési célból végzett melleltávolító műtétjének a hírét.

“Mikor hallottam Angelina Jolie kettős melleltávolító műtétjéről, akkor nagyon megkönnyebbültem, hogy nem vagyok egyedül. Már feleslegessé vált, hogy jó magam is nyilatkozzam a témában. Angelina egy angyal a szememben.”

Kétszer küzdött meg a mellrákkal, most erősebb, mint valaha!

2013 februárjában Anastacia éppen világkörüli turnéra készült, mikor kiderült, hogy a tíz évvel korábbi rosszindulatú melldaganat kiújult. Az énekesnő bevallása szerint a második diagnózist már sokkal könnyebb volt megemésztenie, mint az elsőt, mert tisztában volt vele, hogy mi vár rá. Már semmi sem volt új és szokatlan a számára. A melleltávolító műtét pedig egy másodpercig sem volt kérdéses, hiszen már 2003-ban is azon gondolkodott, hogy megérné megcsinálni a műtétet, de akkor még azt remélte, sosem lesz rá szüksége. Végül másképpen alakult a sorsa.

Anastacia nagyon is jól tudja, hogy a rák más testrészén is újra kialakulhat. A zene és az éneklés rengeteget segített az életerős művésznőnek, hogy fel tudja dolgozni a betegségét. A “Broken wings” (Törött szárnyak) című számban például arról énekel, hogy a lapockáján lévő szárny mintázatú tetoválása alatt láthatóak még azok a műtéti hegek, ahonnan átültették a bőrt a melleltávolító műtét után.

Kétszer küzdött meg a mellrákkal, most erősebb, mint valaha!1

Mivel a most 47 éves énekesnő már 12 éves kora óta szenved az úgynevezett Crohn-betegségben, ami az emésztőrendszert támadja meg, mindig is odafigyelt az étrendjére, de sosem vitte túlzásba a diétázást. Gyerekkorában egy 30 cm-es darabot kioperáltak a vékonybeléből, akkoriban tolószékbe is kényszerült. Mindig is tudta tehát, mit jelent az, betegnek lenni.

“Nem számít, hogy sovány vagyok-e vagy kövér, hiszen nem fotómodell vagyok, hanem énekes. Ha kétszer akkorára hízok, mint amilyen most vagyok, egész egyszerűen átrendezzük a színpadot.”

Elmondása szerint azonban az étrendnél sokkal fontosabb az ember lelki békéje, és az, hogy amennyire csak teheti, kerülje a stresszt. Fontosnak tartja, hogy ne csak a rák genetikai tényezőjéről essen szó, hanem arról is, amit mi magunk tehetünk ellene – ezt a nevét viselő alapítvány is sokat hangsúlyozza. Az énekesnő saját bevallása szerint talán már nem is élne, ha nem pozitívan állna hozzá a dolgokhoz és ha a legnehezebb pillanatokban nem hagyatkozhatna a humorérzékére.

A család, elsősorban az édesanyja és a nővére óriási támaszt jelentenek a számára. Mivel korábbi testőre és egyben férje, Wayne Newton három év házasság után 2010-ben elvált tőle, ukrán származású édesapja pedig még 12 éves korában otthagyta őket, csupán a család női tagjaira számíthat. A nővérével, Shawnnal rokon lelkek:  elválaszthatatlanok  egymástól mind a magánéletben, mint a munka terén.

“Jóban vagyunk a volt férjemmel, csak sosem beszélünk egymással. Nem véletlenül lett a volt férjem. De persze ha összefutnék vele az utcán, akkor azért megölelném.”

A “Left outside alone” című száma azt a gyerekkori traumát dolgozza fel, mikor édesapja egyik napról a másikra kilépett az életükből.

Kétszer küzdött meg a mellrákkal, most erősebb, mint valaha!2

Érdekes módon csak azért vált énekessé 30 évesen, mert letagadta a korát. Az MTV akkori tehetségkutató show-jába kizárólag 18 és 29 év közötti hangokat kerestek.

“Kénytelen voltam füllenteni, különben esélyem se lett volna”- meséli Anastacia. “Ha megkérdezték, hány éves vagyok, én mindig visszakérdeztem, hogy ‘Mit számít a kor’?”

Anastacia jellegzetes hangja ugyanúgy része a róla alkotott képnek, mint a szemüvege. Annak ellenére, hogy az énekesnő már átesett egy lézeres szemműtéten, továbbra is szemüveget hord. 2016 tavaszára pedig azt tervezi, hogy piacra dobja a saját szemüvegmárkáját, mely a Blumarine cég neve alatt fog futni.

“Hatéves korom óta hordok szemüveget, eddig azt sem tudtam, milyen is az arcom valójában. Mindig is azt hittem, csinos kis orrom van, aztán a szemműtétem után majd hanyatt estem, mikor tükörbe néztem, és életemben először megláttam az orromat. Hát, nagyot kiáltottam meglepetésemben, az biztos!” – nyilatkozta a rá jellemző fanyar humorral.

Az énekesnő legújabb albuma, mely egy legnépszerűbb számaiból készült összeállítás, az Ultimate Collection címet viseli és november 6-án jelenik meg a Sony Music produkciójában.

Kétszer küzdött meg a mellrákkal, most erősebb, mint valaha!3

“Fontosnak tartom, hogy a mai fiatal generáció tudja, létezik más gyerekkor is, mint az övéké, nem csak a közösségi oldalak fontosak az életben. Ha megkérdeznek a tizenéves rajongóim, hogy mit csináltam, mikor 12 éves voltam, rávágom, hogy görkorcsolyáztam. Teljesen szokványos gyerek voltam, édesanyám pedig elég szigorú anyuka volt.”

 

Forrás: Daily Mail

Hasonló hírek

Kenyér helyett, de mit?

info

Népességfogyás miatt valamennyi társadalmi rendszer összeroppanhat

info

A matematika írásbelikkel folytatódtak az érettségi vizsgák

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------