Hirmagazin.eu
Főoldal » Kétszázezer új migránsra készülnek az olaszok
Külföld

Kétszázezer új migránsra készülnek az olaszok

forrás: MTI

Kétszázezer ember érkezésére készült fel az olasz belügyminisztérium az év végéig: a menedékkérőket a tervek szerint szétosztják a tartományok között, az illegális bevándorlóknak kiutasítótáborokat hoznak létre júliusig – írta az olasz sajtó kedden.

A La Repubblica című napilap értesülése szerint a belügyi tárca pontos ütemtervet dolgozott ki a helyzet kezelésére. Év végéig 200 ezer vagy ennél is több ember érkezésével számolnak, miközben már jelenleg is mintegy 180 ezer menedékkérő vagy illegális bevándorló tartózkodik a különböző olaszországi befogadóközpontokban. Év eleje óta több mint 43 ezren érkeztek az országba, ez majdnem negyven százalékkal több, mint a tavalyi év ugyanezen időszakában. Többségük Nigériából, Bangladesből és Guineából érkezett.

Az érkezőket – akik majdnem kivétel nélkül a dél-olaszországi partokon kötnek ki – az olasz tartományok között akarják szétosztani, megnövelve a migránskvótákat. Lombardiában, amely eddig is a legtöbb migráns fogadta be, év végéig az eddigi 25 ezer helyett 28 ezer embert helyeznek el, Campaniában pedig az eddig 16 ezer helyett 19 ezret. A kétezer lakosnál kisebb önkormányzatoknak 6 migránst, a kétezer lakosnál nagyobbaknak minden ezer lakosra 3,5 embert kell befogadniuk, míg a nagyvárosoknak – amelyeket már eddig jobban megterheltek – 2 migránst minden ezer lakos után. Az önkormányzatok továbbra is önkéntes alapon fogadhatnak be menedékkérőket: eddig a mintegy 8 ezer olasz városból 2880 csatlakozott. A befogadott személyek után az önkormányzatok napi 35 eurót kapnak, valamint más költségvetési támogatást, adókedvezményeket.

Ezzel egy időben a belügyminisztérium megkezdi az úgynevezett kiutasítóközpontok (Cpr) kiépítését az illegális bevándorlók kitoloncolására. Júliusig 11 központ készül el – írta a Corriere della Sera című újság. A kiutasítóközpontokat a lakott területtől távol, repülőterek közelében alakítják ki, ahonnan gyorsan, kis csoportokban tudják hazaszállítani a menedékkérelemre nem jogosult migránsokat. Minden tartományban egy-egy központot hoznak létre: Lombardiában például a volt Montichiari-kaszárnyában, Lazio tartományban az eddig is migránsközpontként működő Ponte Galeria táborában, Szardínián egy volt börtönben. Az első tizenegy kiutasítóközpontban összesen 1100 embert tudnak majd elhelyezni.

Az olasz belügyminisztérium már korábban kidolgozta új migrációs rendszert, benne a menedékkérelmek elbírálásának szigorításával és az illegális bevándorlók kiutasításának felgyorsításával, és áprilisban a római parlament is elfogadta azt.

Hasonló hírek

Moszkva szerint a NATO keleti szárnyának megerősítése veszélyes következményekkel járhat

info

Bűncselekmény,háború drog.Kezükbe tartják az utcát a migránsok Svédországban (+Videó)

Géza

Renzi: A félelem uralja Ausztria migránspolitikáját

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------