Főoldal > Hírek > Főhírek > Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó > Kétszáz fölött van az elfogott határsértők száma
Kétszáz fölött van az elfogott határsértők száma

Kétszáz fölött van az elfogott határsértők száma

Hirdetés

forrás: MTI

Péntektől vasárnapig kétszáztizenkilenc határsértőt fogtak el az ország területén – tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t. A rendőrség honlapján olvasható statisztika szerint pénteken 53, szombaton 100, vasárnap 66 embert fogtak el. Az év első heteiben országosan naponta tíz körül alakult az elfogott határsértők száma.

Habár 2016 első heteiben naponta tíz körül alakult országosan az elfogott határsértők száma, de februárban és márciusban is előfordult olyan nap, hogy kétszáznál is többet tartóztattak föl. Hétfőtől vasárnapig 529 határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök, az azt megelőző héten – március 7-től 13-ig – ez a szám 675 volt.

Az ügyészség és a bíróság migrációval kapcsolatos bűncselekményekről megjelent tájékoztatói szerint az érkező határsértők állampolgárság szerinti összetétele nagyon sokszínű, jelentős számban vannak a magukat afgánnak, iráninak, pakisztáninak vagy valamely észak-afrikai országból származónak valók, de jönnek olyan távoli helyekről is, mint Haiti vagy Srí Lanka.

 

Szólj hozzá, mondd el véleményed és ne felejtsd el megosztani!

hozzászólások

Megosztás: