Hirmagazin.eu
Főoldal » Kétmillió liter tengervizet cipelnek Budapestre
Gazdaság

Kétmillió liter tengervizet cipelnek Budapestre

Már áll a városligeti biodóm két kupolája, jövőre megnyílhatnak a kapuk – a Kárpát-medence ősi élővilágával, így cápákkal is.

Jövőre kész az állatkert öthektáros parkja, benne a biodómmal – írja a Magyar Nemzet. Négy kupolájából kettőre már felhelyezték a speciális fényáteresztő ponyvákat, s hamarosan elkezdődnek a belsőépítészeti munkák, valamint a kifutók kialakítása is.

Az ütemterv szerint halad a majdani Pannontenger akvárium kialakítása is: ebben az akváriumban számos medence lesz, amelyek közül a legnagyobbnak – az óriás cápamedencének – nemrég került a helyére a 13 tonnás, gigantikus akril – vagyis plexiből készült, tökéletesen átlátszó – betekintőablaka. A cápamedence több mint kétmillió liter tengervizet fogad majd be, vagyis nagyobb lesz, mint az ország jelenlegi két legnagyobb tengervizes medencéje együttvéve.

A Kárpát-medence csaknem teljes, egykori élővilágát be kívánja majd mutatni a biodóm, ősi orrszarvúfélékkel, ormányosokkal, emberszabásúakkal, a vizekben pedig többek között ősi tengeri tehenekkel, cápákkal és más érdekes állatokkal.

A Pannon Parkból 1,7 hektárt tesz majd ki a belső tereket magában foglaló biodóm. Utóbbi belső terét alkotó kifutókat, sétányokat, valamint dús növényzetű parkrészeket gyakorlatilag egy hatalmas búra fedi be.

Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán
infostart

Hasonló hírek

3 százalékos nyugdíjemelés lehet jövőre

Mazsi

Már toborozzák a közmunkásokat Csongrádban

info

Bevásároltunk Ausztriában! Nekünk tényleg a vacak jut!

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------