Hirmagazin.eu
Egészség - betegség

Két újabb vakcinát engedélyeztek Magyarországon

A koronavírus-járvány harmadik hulláma Európa-szerte erősebbnek bizonyul az eddigieknél. A drasztikusan emelkedő betegszám miatt a kormány március 22-től újabb egy hétre meghosszabbította a védelmi intézkedéseket.

A brit vírusmutáns több embert képes megfertőzni, sokan szorulnak kórházi ellátásra.

A kormányzati portálon közölt friss adatok szerint az elmúlt 24 órában 9046 új fertőzöttet regisztráltak, elhunyt 189 többségében idős, krónikus beteg. A gyógyultak száma folyamatosan nő, eddig  373 666 fő győzte le a kórt hazánkban. Az elmúlt hétvégén több mint ezren kerültek kórházba, 11 276 koronavírusos beteget ápolnak egészségügyi intézményekben, közülük 1340-en vannak lélegeztetőgépen. Folyamatosan zajlik az oltás, már 1 589 612 fő a beoltottak száma, ebből 479 389 fő már a második oltását is megkapta.

Magyarország már a második az uniós átoltottsági ranglistán. Müller Cecília az Operatív Törzs hétfői tájékoztatóján bejelentette, hogy 250 ezer Szputnyik V vakcina érkezett tegnap hazánkba és azt is elmondta, hogy további két vektorvakcina behozatalát engedélyezte az OGYÉI: a Covishieldet és a Cansinót.

Kiss Róbert rendőr alezredes a tájékoztató elején hangsúlyozta, hogy márcus 29-ig hatályban maradnak a járvány terjedésének lassítását célzó korlátozó intézkedések és azt is leszögezte, hogy álhír miszerint az Auchan dolgozói soron kívül kapták meg a védőoltást. Ehhez kapcsolódóan megkérte a médiumok munkatársait, hogy ne terjesszenek álhíreket, hiteles, ellenőrzött információkat közöljenek.

Illegális táncparti a VII. kerületben

Szólt arról is, hogy az előző hétvégéhez képest jelentősen emelkedett a szabálysértések száma. A maszkviselési kötelezettség megsértése miatt közel kétezer fővel szemben intézkedtek a rendőrök. Szigetváron megsértették a rendezvényekre és a gyülekezésre vonatkozó tilalmat, Szentendrén, Szegeden és Nyíregyházán pedig vendéglátóhelyekre került ideiglenes lakat a járványügyi előírások megszegése miatt. Erzsébetvárosban pedig illegális táncestet rendeztek egy RBNB lakásban, a rendőrség 25 emberrel szemben járt el a VII. kerületi illegális táncparti kapcsán.

Két újabb vakcinát engedélyeztek

Az országos tisztifőorvos kiemelte, hogy rendkívül fontos, hogy a védőoltással megtörjék a harmadik hullám emelkedő szakaszát.

Nagyon jó, hogy többféle vakcina áll rendelkezésre. Versenyt futunk az idővel, mert minél több immunis személy van, annál hamarabb csillapodhat a járvány

–hangsúlyozta Müller Cecília, aki bejelentette, hogy 250 ezer Szputnyik V vakcina érkezett tegnap és azt is elmondta, hogy további két vektorvakcina behozatalát engedélyezte az OGYÉI: a Covishieldet és a Cansinót.

Nagy terhelés nehezedik az egészségügyi ellátórendszerre

Ki fog bennünket vezetni a járványból a védőoltás

–jelentette ki a szakember, aki elmondta, hogy eddig 3,3 millióan regisztráltak. A szakember mindenkinek azt javasolta, hogy éljenek az ingyenes oltás lehetőségével. Müller Cecília arra is figyelmeztetett, hogy nem csupán gyorsabban terjed a brit mutáns, hanem a tapasztalatok szerint súlyosabb a betegség lefolyása is és egyre nagyobb terhelés nehezedik az egészségügyi ellátórendszerre. Szólt arról is, hogy egyre több kismama kapja el a fertőzést. Elmondta azt is, hogy a háziorvosok már alkalmazzák a Favirapivir készítményt, melynek segítségével többen otthon gyógyulnak.

kormany.hu

Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Kreatív ötletek frontérzékenyeknek

info

Vannak kivételek is: ők jöhetnek be Magyarországra a vörös zónás országokból is

Géza

Ha tehetjük, mindig igyunk savanyú káposztalevet

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------