Főoldal » Két orvost is gyanúsítanak a Honvédkórházban elhunyt 62 éves asszony halála miatt
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Két orvost is gyanúsítanak a Honvédkórházban elhunyt 62 éves asszony halála miatt

Mint ahogyan arról tavaly a Blikk is beszámolt életét vesztette a Honvédkórházban egy 62 éves asszony, akit a lánya vitt be a sürgősségire.

A nőnek folyamatos görcsei voltak, illetve 200-as vérnyomása, ennek ellenére átküldték a Podmaniczky utcai telephelyre, ahonnan aztán néhány óra elteltével visszaküldték a Honvédkórházba azzal az indokkal, hogy a szükséges ultrahang vizsgálatot itt nem tudják elvégezni. – írja a 24.hu.

Ezután a Róbert Károly körúton elvégezték az asszony vizsgálatát, illetve további CT vizsgálat céljából a Dózsa György úti telephelyre szállították, ahol is érszűkület miatt bélelhalást diagnosztizáltak nála. A nőt másnak este megműtötték, ám sajnos az életét már nem tudták megmenteni.

Kunetz Zsombor egészségügyi szakértő, akkor a közösségi oldalán tett közzé egy hosszabb bejegyzést a megdöbbentő esetről.

Kaptam egy levelet, lásd alább.Sajnos a betegnek olyan betegsége volt, amit rendkívül nehéz felismerni és még a…

Közzétette: Dr. Kunetz Zsombor MBA – 2018. december 5., szerda

Tényi István pedig bejelentést tett a BRFK-n a történtek után foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségének gyanúja miatt. A bejelentés szerencsére nem maradt következmények nélkül: a BRFK ugyanis büntetőeljárást indított a Sebészeti Osztály egyik ápolója, illetve két orvos ellen is, halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanúja miatt. Minek után az egyik orvos szerződéses katona, így a Központi Nyomozó Főügyészség folytatja majd le az eljárást.

(24.hu) /Blikk.hu

Hasonló hírek

Őrizetben a testvérpár (A cikk videót tartalmaz)

Géza

Sokkoló: a saját fia ölte meg a tóalmási anyát, de most mindenki mellé állt, ezért

Mazsi

Halálos baleset történt az Üllői úton

Géza