Hirmagazin.eu
Főoldal » Két nőt is megerőszakoltak Kölnben
Külföld

Két nőt is megerőszakoltak Kölnben

forrás: MTI

Egyre több a feljelentés a szilveszteri támadássorozat miatt. Kölnben eddig 100, Hamburgban 50 feljelentés érkezett a rendőrséghez. Az esetek háromnegyedében szexuális zaklatásról is beszámoltak a bántalmazott nők.

Csaknem egy héttel a nők ellen szilveszter éjjel elkövetett tömeges szexuális zaklatásokat és rablásokatkövetően a szerdán ismertetett legfrissebb adatok alapján Kölnben több mint 100, Hamburgban pedig 50 feljelentés tettek a hatóságoknál.

A rendőrségi jelentések szerint szilveszter este mintegy ezerfős csoport gyűlt össze a kölni főpályaudvar előtti téren, majd petárdázni kezdtek. Mikor a rendőrség közbelépett, kisebb csoportok alakultak, s ezt követően kezdtek nőket körbevenni, szexuálisan zaklatni és kirabolni. Más német nagyvárosokban, így Hamburgban és – bár kisebb mértékben – , de Stuttgartban is történtek hasonló bűncselekmények.

Heiko Maas német igazságügyi miniszter szerint úgy tűnik, hogy az elkövetők előre kitervelhették a Kölnben a nők ellen elkövetett támadásokat. “Az egész (előre) megbeszélt dolognak tűnik” – mondta szerdán a miniszter ZDF német közszolgálati adó reggeli műsorában, és vizsgálatot indított annak megállapítására, hogy a kölni esetek összefüggésben állnak-e a hamburgi cselekményekkell, különös tekintettel azok tömeges jellegére.

Két nőt is megerőszakoltak Kölnben
Rendőrök igazoltatnak gyanúsítottakat a kölni főpályaudvarnál 2016. január 6-án. Szilveszter éjszaka mintegy ezer, szemtanúk beszámolói alapján arab kinézetű, feltehetőleg észak-afrikai férfi gyűlt össze a kölni főpályaudvar környékén, ahol számos nőt molesztáltak. (MTI/AP/Marius Becker)

Hamburgban kicsit más, mégis ugyanaz

A hamburgi nyomozók egyelőre nem látnak kapcsolatot a nagyvárosokban történt támadások között, amelyek ott a piroslámpás negyed híres Reeperbahn nevű utcájában történtek. Ugyanakkor ott is csoportokba verődött támadók inzultáltak, fogdosták a nőket, ugyanúgy elvették mobiltelefonjukat, okmányaikat és pénzüket . Holger Vehren rendőrségi szóvivő szerint az elkövetők 20 és 40 év közöttiek lehettek, az áldozatok pedig 18 és 25 év közöttiek voltak.

Olaf Scholz, Hamburg szociáldemokrata polgármestere szégyenteljesnek nevezte a támadásokat, és azok kapcsán azt  hangoztatta: “Nincs becsülete annak, aki csoportokba verődik, hogy nőket zaklasson. Törvényszegően, gonoszul és gyáván cselekszik” –  fogalmazott Scholz honlapján és Facebook közösségi oldalán is.

Eddig két nemi erőszakról tudnak

Eddig több mint  150 áldozat jelentkezett a rendőrségen. Mintegy háromnegyedük számolt be szexuális bűncselekményről, arról, hogy a támadók megfogdosták. Két nőt pedig a sajtóértesülések szerint meg is erőszakolhattak. Az áldozatok vallomásai alapján bántalmazóik többsége arab vagy észak-afrikai származású lehet.

 

Hasonló hírek

13 fegyvere volt az oregoni ámokfutónak (Videó)

info

Életveszély az autópályán: Bevásárlókocsi zuhant az autók közé

Mazsi

Putyin és Merkel nem értett egyet a Molotov-Ribbentrop-paktum kapcsán

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------