Image default
Külföld

Két nőt is megerőszakoltak Kölnben

forrás: MTI

Egyre több a feljelentés a szilveszteri támadássorozat miatt. Kölnben eddig 100, Hamburgban 50 feljelentés érkezett a rendőrséghez. Az esetek háromnegyedében szexuális zaklatásról is beszámoltak a bántalmazott nők.

Csaknem egy héttel a nők ellen szilveszter éjjel elkövetett tömeges szexuális zaklatásokat és rablásokatkövetően a szerdán ismertetett legfrissebb adatok alapján Kölnben több mint 100, Hamburgban pedig 50 feljelentés tettek a hatóságoknál.

A rendőrségi jelentések szerint szilveszter este mintegy ezerfős csoport gyűlt össze a kölni főpályaudvar előtti téren, majd petárdázni kezdtek. Mikor a rendőrség közbelépett, kisebb csoportok alakultak, s ezt követően kezdtek nőket körbevenni, szexuálisan zaklatni és kirabolni. Más német nagyvárosokban, így Hamburgban és – bár kisebb mértékben – , de Stuttgartban is történtek hasonló bűncselekmények.

Heiko Maas német igazságügyi miniszter szerint úgy tűnik, hogy az elkövetők előre kitervelhették a Kölnben a nők ellen elkövetett támadásokat. “Az egész (előre) megbeszélt dolognak tűnik” – mondta szerdán a miniszter ZDF német közszolgálati adó reggeli műsorában, és vizsgálatot indított annak megállapítására, hogy a kölni esetek összefüggésben állnak-e a hamburgi cselekményekkell, különös tekintettel azok tömeges jellegére.

Két nőt is megerőszakoltak Kölnben
Rendőrök igazoltatnak gyanúsítottakat a kölni főpályaudvarnál 2016. január 6-án. Szilveszter éjszaka mintegy ezer, szemtanúk beszámolói alapján arab kinézetű, feltehetőleg észak-afrikai férfi gyűlt össze a kölni főpályaudvar környékén, ahol számos nőt molesztáltak. (MTI/AP/Marius Becker)

Hamburgban kicsit más, mégis ugyanaz

A hamburgi nyomozók egyelőre nem látnak kapcsolatot a nagyvárosokban történt támadások között, amelyek ott a piroslámpás negyed híres Reeperbahn nevű utcájában történtek. Ugyanakkor ott is csoportokba verődött támadók inzultáltak, fogdosták a nőket, ugyanúgy elvették mobiltelefonjukat, okmányaikat és pénzüket . Holger Vehren rendőrségi szóvivő szerint az elkövetők 20 és 40 év közöttiek lehettek, az áldozatok pedig 18 és 25 év közöttiek voltak.

Olaf Scholz, Hamburg szociáldemokrata polgármestere szégyenteljesnek nevezte a támadásokat, és azok kapcsán azt  hangoztatta: “Nincs becsülete annak, aki csoportokba verődik, hogy nőket zaklasson. Törvényszegően, gonoszul és gyáván cselekszik” –  fogalmazott Scholz honlapján és Facebook közösségi oldalán is.

Eddig két nemi erőszakról tudnak

Eddig több mint  150 áldozat jelentkezett a rendőrségen. Mintegy háromnegyedük számolt be szexuális bűncselekményről, arról, hogy a támadók megfogdosták. Két nőt pedig a sajtóértesülések szerint meg is erőszakolhattak. Az áldozatok vallomásai alapján bántalmazóik többsége arab vagy észak-afrikai származású lehet.

 

Hasonló hírek

“A fiam csatlakozott a dzsihádhoz Szíriában”

info

Elvesztette parlamenti mandátumát egy volt román miniszterelnök

info

Vihar előtti csend Brüsszelben: meglépett a fehér ruhás terrorista – VIDEÓ

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelöl örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelöl valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesztő
--------------------------------------------