Külföld

Két nap alatt több száz migránst mentett ki a földközi-tengeri spanyol mentőszolgálat

Két nap alatt több száz migránst mentett ki a földközi-tengeri spanyol mentőszolgálat

A spanyol tengeri mentőszolgálat 476 migránst mentett meg a Földközi-tengeren az utóbbi két napban – közölte a mentőszolgálat vasárnap.

A pénteken és szombaton végrehajtott mentőakciókban az afrikai partokról Európába igyekvő migránsokat 15 kis csónakról vették fel. Halálos áldozatokról nincsenek hírek. A jelentések nem részletezték, hogy hol hajtották végre a mentési műveleteket, de megjegyezték: a Marokkót és Spanyolországot elválasztó Gibraltári-szorosban beköszöntött kedvező időjárás láthatóan ösztönzően hat a fejlett európai országokba eljutni törekvő migránsokra.

Az utóbbi években évente több tízezren kísérlik meg az átkelést Földközi-tengeren embercsempészek lélekvesztőin, amelyek nem alkalmasak a nyílt tengeri közlekedésre. A csónakokat ráadásul sok esetben túlterhelve indítják útnak, és gyakran a tenger szeszélyének kiszolgáltatva bolyonganak. Évente több ezer migráns fullad a tengerbe. Az ENSZ adatai szerint az idei évben 615 migráns vesztette életét a Földközi-tengeren. Európába több mint 22 ezren érkeztek meg sikeresen, közülük 4409-en Spanyolországba.

forrás: MTI

Képünk illusztráció.(MTI/EPA/F. García Guerrero)

Szólj hozzá, mondd el véleményed és ne felejtsd el megosztani!

hozzászólások

Related posts

Elkapták a hajléktalan életére törő migránsokat

Edit

A Háárec szerint Moszkva közel-keleti erősödésének elismerését jelenti Netanjahu látogatása

info

Angliában tiltják, nálunk miért árulnak energiaitalt a gyerekeknek?

Mazsi