Főoldal > Hírek > Főhírek > Külföld > Két migráns felgyújtotta magát Idomeniben
Két migráns felgyújtotta magát Idomeniben

Két migráns felgyújtotta magát Idomeniben

Hirdetés

forrás: MTI

Benzinnel locsolta le és meggyújtotta magát két migráns a görög-macedón határ görög oldalán fekvő idomeni táborban – jelentette nem sokkal 14 óra után az M1 helyszíni tudósítója, aki úgy tudja, egy embert súlyos égési sérülésekkel vittek kórházba.

Az 50 ezret is meghaladj már a Görögországban torlódó migránsok száma. A hatóságok szerint több mint 10 ezren az idomeni táborban vannak, többségük már egy hónapja várakozik arra, hogy tovább haladhasson a balkáni útvonalon, amelyet két hete lezártak. A migránsok egy csoportja tiltakozásba kezdett az idomeni tábor bejárata előtt és a határ megnyitását követelték.

Két férfi felgyújtotta magát

Dél után nem sokkal két migráns férfi leöntötte magát benzinnel, felgyújtották magukat és rohanni kezdtek a táborban. Egy nagyobb csoport pokrócokkal próbálta eloltani a lángoló férfiakat és több száz méteren át vizes palackokkal locsolták őket.

Két migráns felgyújtotta magát Idomeniben

A két férfit végül mentővel szállították el, a sérülésük mértékéről egyelőre nincs információ, de az egyik férfin nagyon komoly égési sérülések látszódtak – közölte Muci Attila az M1 tudósítója.

A migránsok továbbra is bíznak az EU-ban, bíznak Németországban és Merkelben. Továbbra is reménykednek, hogy továbbengedik őket Európába. A brüsszeli merényletek kapcsán azt mondják, hogy ők is ilyen terroristák ellen menekülnek és a transzparensekre is ezt írták fel.

Muci Attila beszámolója szerint a migránsok azt mondják, hogy addig nem mozdulnak el a sínekről és a bevezető útról, amíg nem engedik őket tovább a határon.

 

Szólj hozzá, mondd el véleményed és ne felejtsd el megosztani!

hozzászólások

Megosztás: