Hirmagazin.eu
Főoldal » Két héten belül elítélhetik a Soros-Sargentini jelentést
Belföldi hírek

Két héten belül elítélhetik a Soros-Sargentini jelentést

Október második hetében már az Országgyűlés elé kerülhet a Soros-Sargentini jelentést elítélő kormánypárti határozat – számol be mai cikkében a Magyar Idők.

Orbán Viktor miniszterelnök levélben köszönte meg a nemzeti szuverenitás mellett kiálló EP-képviselők támogatását. Brüsszelhez kötődik az a hír is, miszerint a Miniszterelnökség cáfolta, hogy EU-s forrásokat vonnának meg Magyarországtól.

Legkorábban a jövő hét utáni héten tudja tárgyalni az Országgyűlés a Magyarország szuverenitásának megvédéséről és az országgal szembeni rágalmak visszautasításáról szóló határozati javaslatot– értesült a Magyar Idők.

Judith SargentiniFORRÁS: MTI/EURÓPAI PARLAMENT/FRED MARVAUX

A Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter,

  • Kocsis Máté Fidesz-frakcióvezető és
  • Nacsa Lőrinc (KDNP),
  • Böröcz László (Fidesz) képviselők jegyezte,

az Európai Parlament (EP) által megszavazott, Magyarországot elítélő Soros-Sargentini jelentésre, valamint a határőrizet nemzeti ellenőrzésének elvonását javasló európai bizottsági tervezetre reagáló határozati javaslat részletes vitára való előterjesztéséről tegnap szavazott az Országgyűlés igazságügyi bizottsága. A részletes vita a következő bizottsági ülésen lesz.

Hétfőn az Országgyűlés európai ügyek bizottsága már támogatásáról biztosította a kormánypárti javaslatot. A Magyar Idők értesülése szerint a parlamenti plenáris vitára bocsátást megelőzően ez a két országgyűlési testület tárgyal a javaslatról.

A határozati javaslatot a kormánypárti képviselőkön kívül Dúró Dóra is támogatásáról biztosította.

A Mi Hazánk Mozgalom független parlamenti képviselője az egyetlen ellenzéki politikus, aki elutasítja a Soros-Sargentini jelentést. A képviselő közösségi oldalán többek között azt írta:

Sargentini hazudik. Nem kicsit, sokat. Magyarként pedig minden olyan külföldi jelentést a leghatározottabban vissza kell utasítani, amely egyetlen mondatban is hazudik a hazánkról.

Az ellenzék pártjai EP-képviselőiken keresztül vagy nyíltan támogatták a jelentést, vagy tartózkodtak, volt, aki távol maradt a voksolástól.

Orbán Viktor miniszterelnök személyre szóló levélben köszönte meg a támogatást annak a 197 EP-képviselőnek, akik a Soros-Sargentini jelentés ellen szavaztak Brüsszelben, illetve a plenáris vitában melléálltak– írta tegnap a Yahoo News. A magyar kormányfő levelében nagyra értékelte a képviselőknek a nemzeti szuverenitás melletti kiállásukat és szolidaritásukat.

Orbán Viktor emlékeztetett rá, hogy a jelentés gyanúsítgatásokra és ténybeli hibákra épül, és egyben nyomatékosította, hogy a migránspárti erők szégyenteljes támadása ellenére Magyarország nem enged a zsarolásnak.

Európai kötelességünknek eleget téve a jövőben is megvédjük Európa és Magyarország határait a polgáraink érdekében. Jó egészséget és a felelősségteljes feladatok elvégzésében sok sikert kívánok

– zárta sorait a kormányfő. Közben a Miniszterelnökség cáfolta, valótlanságnak nevezte azokat a híreket, amelyek szerint Magyarország EU-s forrásokat veszíthet.

Az uniós támogatások elszámolása és térítése folyamatos, a következő hónapokban további jelentős összeg folyósítására számítunk Brüsszelből. Az Európai Bizottsággal, ahogy eddig, most is folyamatosak az egyeztetések– olvasható a tárca tegnapelőtti közleményében.

Forrás: Origo

Hasonló hírek

Aknamentesítő hajó horgonyzott le a Dunán

Mazsi

Nem tervez elbocsátásokat a Magyar Posta

info

Elkészült Mórahalomnál a biztonsági kerítés mintaszakasza

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------