Hirmagazin.eu
Főoldal » Két hajléktalan lépett a kávézóba, többen elfordultak tőlük. Ám ekkor egy nő…
Életmód hírek

Két hajléktalan lépett a kávézóba, többen elfordultak tőlük. Ám ekkor egy nő…

Egy 14, egy 12 és egy 3 éves gyerkőc édesanyja vagyok. Nemrég sikerült felsőoktatási diplomát szereznem. A legutolsó vizsgát szociológiából kellett tennem. A tanárunk bámulatos ember volt, akit azóta is csodálok.

Két hajléktalan lépett a kávézóba, többen elfordultak tőlük. Ám ekkor egy nő…

Az utolsó vizsgánkon egy olyan projektet kellett készítenünk, aminek a neve “Mosoly” volt. Ki kellett mennünk az utcára, és ott kiválasztanunk 3 járókelőt, akikre rá kellett mosolyognunk, majd ezután leírtuk, hogy miként reagáltak a kedvességünkre.

Nekem mindig is mosolygós volt az alaptermészetem, és nem okozott gondot a hangos köszönés sem, így azt gondoltam, hogy ez a feladat könnyen fog menni. Két napunk volt a projekt elvégzésére, és az írásos beszámoló megalkotására.

Másnap a férjemmel és a legkisebb gyermekünkkel elmentünk a közeli kis kávézóba, ahol néha reggelizni szoktunk. Én beálltam a sorba, hogy kikérjem hármunknak a menüt. Ekkor azonban váratlan dolog történt: kinyílt a kávézó ajtaja, és két szakadt, mondhatni büdös hajléktalan lépett be. Az emberek mozgolódni kezdtek, többen kiálltak a sorból, és visszamentek az asztalukhoz. De én egy lépést sem tettem. Az egyik férfi bozontos hajával, fénylő mosolyával, csillogó, élettel teli kék szemével rám nézett, majd a pincérlányhoz fordult és azt mondta: “Kérnénk szépen két kávét.”

A társa láthatóan rossz bőrben volt, valószínűleg pszichés zavarokkal is küzdhetett. A kék szemű férfi elővett némi aprót, amit biztosan az utcán kért az emberektől. Csak annyi pénzük volt, hogy egy-egy kávét vegyenek, és ennek fejében pár percig élvezhessék a kávézóban uralkodó meleget. Ezután könnybe lábadt a szemem, és odaszóltam a lánynak, hogy még két adag reggelit tegyen a tálcára, amit én fizetek. Ezután kerestünk a hajléktalanokkal együtt egy üres asztalt, ahová leültek, és könnyes szemmel mondtak nekem köszönetet, amire én is csak könnyes szemmel tudtam válaszolni.

Visszamentem az asztalunkhoz, a férjem megfogta a kezem és azt mondta: “Ez az oka, amiért a Teremtő úgy rendezte az életünket, hogy útjaink keresztezzék egymást. Te mindig reményt és erőt adsz nekem.”

Aznap megírtam a beszámolómat a kávéházi történetről. A tanárunk megkérdezte, hogy felolvashatja-e hangosan. Bólintottam. Amint a soraimat olvasta, rájöttem, hogy ezzel a cselekedetemmel milyen példát mutattam a kisfiamnak, a csoporttársaimnak, és magamnak. Megtanultam, és példával másoknak is bemutattam, hogy milyen eget rengetően fontos az ELFOGADÁS az életünkben.

Forrás: Arany gondolatok

Hasonló hírek

Egységes személyi jöhet az EU-ban

Géza

Heten erőszakolták meg a szaúdi nőt – mikor meghallotta az ítéletet, teljesen összetört!

info

Schwarzenegger: Egy igazi akcióhős volt! – Elbúcsúztatták Andy Vajnát! Oszd meg!

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------