Főoldal » “Két gyerek volt a kezemben, azt hittem, nem bírom tovább”
Belföldi hírek

“Két gyerek volt a kezemben, azt hittem, nem bírom tovább”

forrás: Kossuth Rádió/Szombat reggel

A vízen lebegő testet a fürdőzők vették észre. Az 59 éves magyar férfi életét már a strandon felügyelő vízi mentők sem tudták megmenteni. Néhány héttel ezelőtt egy 14 éves fiú lett rosszul fürdőzés közben Hatvanban, életét vesztette. Van azonban, amikor idejében érkezik a segítség. Nemrégiben négy tizenéves fuldoklót mentett ki Makónál a folyóból két fiatal, Egerben pedig szabadnapos ápolók hoztak vissza a halálból egy idős férfit a strandon.

– Lepörgött előttem az életem – emlékezett vissza Déri Henrietta a bajt hozó percekre, amikor a vízbe került. – A mély vízre figyelmeztető tábla előtt voltunk, léptünk egyet, amikor elmerült az egyik kisgyerek. Utána akartam nyúlni, az egyik pillanatban még térdig ért a víz, aztán elkapott egy örvényszerűség, és lehúzott a víz alá. Nem tudok úszni, nem tudtam mit tenni – mondta.

hirmagazin_2015-09-10_065335
Illusztráció. (MTI-fotó: Varga György)

A négy tizenéves közül az egyik gyermeket Kallós Zsolt mentette ki, társa, Krisztina, hármat segített ki. – Nem gondoltam semmire, beugrottam a vízbe, és nagyon gyorsan odaúsztam hozzájuk. Az egyik kezemben az egyik, a másikban a másik gyerek volt, csak a lábammal evickéltem, hogy fenn tudjunk maradni. Egyszer csak úgy éreztem, nem bírom tovább, de aztán erőt vettem magamon, és végül sikerült – idézte fel a vízben töltött pillanatokat Krisztina. A fiatalok azóta többször is köszönetet mondtak a megmentőknek – nagy szerencséjük volt.

Ahogyan Egerben egy idős férfinak is. Szabadnapos ápolók hozták vissza a halálból a strandon. Az egri Markhot Ferenc Kórház sürgősségi betegellátó osztályának három ápolónője, Hangácsi Andrea, Szabó Lilla és Rigó Jánosné épp ott fürdőzött, ahol a férfi rosszul lett. Ketten az éjszakai műszak után mentek strandolni.

– Ültünk a medence szélén, a bácsi tőlünk fél méterre volt a családjával. Egyszer csak segítségért kezdtek kiáltani, odamentünk, kihúztuk a vízből; láttuk, hogy nagyon nagy a baj. Teljesen leállt a légzése és a keringése, azonnal elkezdtük az újraélesztést, ilyenkor ugyanis nincs idő gondolkodni – idézték fel. A férfinak infarktusa volt, de hála a segítségnek túlélte.

Szerencsés volt, akárcsak a fiatalok. Az átlagemberek közül sokan tudják egyébként, mit kellene tenni ilyen helyzetekben, ám ijedségükben leblokkolnak, vagy egyszerűen csak nem mernek segíteni. Holott életeket lehetne menteni vele.

 

Hasonló hírek

Opatovac üres – migránshelyzet percről percre

Edit

Szili: A nemzetietlenség vádjával néz szembe Gyurcsány

Géza

Óraátállítás: hosszabb lesz a vasárnap

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------