Image default
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Két FBI által körözött bűnözőt fogtak el rendőreink Budapesten

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) munkatársai az Amerikai Egyesült Államok Szövetségi Nyomozó Irodájával (FBI) együttműködésben két Budapesten bujkáló, nemzetközi elfogatóparanccsal körözött férfit is őrizetbe vettek.

Az Egyesült Államok hatóságai átutalásos csalás bűntett elkövetése miatt adtak ki elfogatóparancsot egy 44 éves amerikai állampolgár ellen. A férfi által vezetett csoport amerikai befektetőktől összesen 3,5 millió dollár értékben csalt ki pénzösszegeket jelentős hozamú befektetések ígéretével, melyeket azonban nem teljesítettek. A fővárosunkban bujkáló csalót a KR Bevetést Támogató Osztály (BTO) bevonásával fogták el a VIII. kerületben, szeptember 4-én – adta hírül a police.hu.

Az elkövetők sokmilliós károkat okoztak /Fotó: police.hu

Szintén az USA körözte azt a 28 éves francia-izraeli állampolgárt, aki egy olyan nemzetközi bűnbanda tagja volt, mely több tízezer amerikai sértettet – jellemzően nyugdíjasokat – károsított meg kis összegű megtakarítások jelentős hozamú befektetésének ígéretével. A szervezetten működő elkövetők a legalitás látszatának fenntartása érdekében több országban – így Mauritiuson és Ukrajnában – is működtettek „hívásfogadó központokat” és erőszakos stílusban, vissza nem térő és egyszeri lehetőség ígéretével vették rá a magánszemélyeket az átutalásokra. A csalók összesen 145 millió dollárral húzták le az emberekt.Az ebben az ügyben kiszabható büntetési tétel felső határa húsz év szabadságvesztés. A 28 éves férfit szintén a KR BTO közreműködésével fogták el szeptember 12-én, rá a VI. kerületben csaptak le a hatóságok.

Mindkét férfi ellen nemzetközi elfogatóparancs volt érvényben /Fotó: police.hu

A rendőrök mindkét férfit kiadatási őrizetbe vették, az Amerikai Egyesült Államok részére történő kiadatásukról a későbbiekben dönt a bíróság.

police, blikk

Hasonló hírek

Pánik: kigyulladt egy társasház Szolnokon, 85 embernek kellett elhagynia az otthonát

Géza

Elképesztő leleményesek az illegális migránsok..

Géza

A lakosság segítségét kéri a rendőrség

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelöl örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelöl valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesztő
--------------------------------------------