Image default
Bulvár

Két évvel az Aranyember halála után még mindig megy a harc: 125 millión osztoznak Klapka gyerekei

Budapest — Két évvel Klapka György (†88) halála után még mindig van olyan része a vagyonának, amelyet nem osztottak szét az örökösei!

A Blikk megtudta, hogy az Aranyember családja két, kisebb értékű mellett egy 100 millió forintos ingatlant árul a X. kerületben a Keresztúri úton, és még a zálogház után maradt hátra 50 millió, amelyből fejenként hozzávetőleg 10 milliót kapnak a gyerekei, így a költségek után 125 millión osztozhatnak.

Az üzletember fia, Dennis is erre a pénzre vár, a jelek szerint egyre türelmetlenebbül, bár a Vámház körút 9. szám alatt lévő ingatlan – ahogy azt lapunk elsőként megírta: 320 millióért kelt el – után már hozzájutott egy summához.

– Se én, se Sandy nem kaptuk meg a teljes összeget, ami járt volna – mondta Dennis.

Felkerestük nővére, Nicole ügyvédjét, dr. Budai Gézát.

– Mindegyik fél, így Dennis is felvilágosítást kapott a jelenlegi helyzetről, hogy a Centrum Zálogház Zrt.-nek január óta folyik a végelszámolása, abból várhatják a testvérek a közel tízmilliós összeget. A végelszámoló cégtől azt a tájékoztatást kaptuk, hogy az ügymenettől függően április végén, május elején várható a végelszámolás befejezése és a meglévő vagyon felosztása, de erre az ügyfelemnek nincs befolyása – tudatta Nicole jogi képviselője.

Annak ellenére, hogy a családjával Németországban él, és egyetemi tanárként, kutatóként dolgozik, a legidősebb nővér vállalta tavaly, hogy kézbe veszi a magyarországi cégeket.

– Akár pénzt is kérhetett volna, de csak az útiköltségek kifizetése ellenében vette át a terhet a többiekről – mondta egy, a neve elhallgatását kérő családi barát.

Nicole elmondta, miért vállalta magára a feladatokat.

– Örülök, hogy év végére a nyitott kérdések nagy részét le tudtuk zárni, a testvéreimmel mindenben megegyeztünk a pénzügyekben. A dióültetvény megvásárlása azért volt fontos számomra, hogy legalább ez megmaradjon a Klapka-örökségből. Dennisnek lakást és munkát ajánlottam az ültetvényen, ami után havi fizetést kapott volna, de nem fogadta el a lehetőséget a Budapest és Osli közötti távolság miatt – nyilatkozta a Blikknek Nicole.

A testvérek arra várnak, a hagyaték egy része elkeljen, majd a végelszámolás lezáruljon.

– Van egy tízezer négyzetméteres ingatlan Budapesten, egy nagymarosi és egy kismarosi is, amit árulnak – mondta a forrásunk. Szerinte a budapesti 100 milliót is kóstál, de a testvérek közötti elszámolás felgyorsítása miatt már levitték az árát 20 millióval.

Hatalmas vagyon

Tetemes örökséget hagyott a családjára az Aranyember. Volt egy hatalmas háza a Normafánál, ezenkívül több ingatlan, köztük a Vámház körúti zálogház és egy dióültetvény is a családjára maradt. Több százmilliónyi pénzen és ingóságon osztoznak.

blikk

Hasonló hírek

Alessandra Ambrosio meztelen kebleit csupán a futballsztár válla takaja

Edit

Hiába próbálkoznak, nem jön össze a gyerek a TV2 sztárjának

Mazsi

44 évesen első gyermekét várja – A magyar műsorvezető babapocakja már ekkora

Géza