Image default
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Két évet is kaphat a pécsi ápolónő, aki rendszeresen benyugtatózta kollégáit

A kávéjukba és az ivóvizükbe csempészte a szereket, állítólag kíváncsiságból. Most vádat emeltek ellene.

Könnyű testi sértés miatt emelt vádat a Pécsi Járási és Nyomozó Ügyészség egy ápolónő ellen, aki egy éven keresztül nyugtató- és altatószerekkel mérgezte kollégáit – közölte a vádhatóság szerdán az MTI-vel.

A vádlott 2015 novemberétől ápolónőként dolgozott a pécsi idegsebészeti klinikán, ahol 2016 tavaszától

pszichiátriai gyógyszereket tett kollégái kávéjába, illetve ivóvizébe azért, hogy “kipróbálja és megtudja, hogy annak milyen hatása lesz.”

A Baranya Megyei Főügyészség közleménye szerint a nővér mindezt heti rendszerességgel, hetente akár több alkalommal is megtette, és ezzel úgynevezett “egészségsértést” okozott kollégáinak. Az általa adagolt szerek hatására feszültség, fáradékonyság, álmosság, izomgörcsök, valamint pánikszerű rosszullétek alakultak ki. A tünetek csak órákon, illetve néhány napon belül szűntek meg.

A váratlan, de gyanúsan gyakori rosszullétek miatt az intézmény belső vizsgálatot indított, ezután tettek feljelentést. Az ápolónő beismerte a bűncselekmény elkövetését, tettére azonban nem tudott érdemi magyarázatot adni.

Mivel a gyógyszerek okozta rosszullétek nyolc napon belül elmúltak, így a vádlott cselekménye könnyű testi sértésnek minősül, amiért az ápolónőt két év szabadságvesztésre ítélhetik.

Forrás: Szeretlek Magyarország

A címkép illusztráció, forrás: PxHere

Hasonló hírek

Huszonöt migránst fogtak a magyar határ közelében tegnap este

Géza

Wanted: 20 év, 500 elfogás! Oszd meg!

Géza

A magukból kivetkőzött tüntetők rendőrautókat rongáltak meg! Oszd meg!

Géza