Gazdaság

Készüljünk fel: hamarosan óriási változás jön a magyar bankrendszerben

Készüljünk fel: hamarosan óriási változás jön a magyar bankrendszerben

Budapest – Óriási változás jöhet a magyar bankrendszerben: a jövő év júliusától elindul az azonnali utalási rendszer, azaz banktól függetlenül 5 másodperc alatt ott lehet a pénz, ahova utaltuk.

Legyen ez az év bármely napján, de akár éjszaka is: az azonnali fizetési rendszer egy teljesen új informatikai rendszeren megvalósított gyors pénzforgalmi megoldás lesz – írja az Index. A jelenlegi utalási rendszerben egyébként hétköznap reggel fél 8 és este fél 6 között, összesen 10 elszámolási ciklusban történnek az utalások.

A forradalmi változás nem csak az azonnali pénzküldésben merül ki: jövő évtől akár telefonszámra, vagy e-mailre is utalhatunk, hiszen ezeket az adatokat is megadhatjuk majd másodlagos azonosítóként. Ezzel együtt megszületik majd a „fizetési kérelem”funkció is, azaz bárkitől pénzt kérhetünk, akinek ismerjük valamely banknál megadott másodlagos azonosítóját. Ehhez meg kell adnunk a kért összeget és annak az azonosítóját, akitől pénzt kérjük. Ő erről kap majd egy értesítést, ahol elutasíthatja, vagy elfogadhatja a „fizetési kérést”. Minderre 60 napja van, ha pedig elfogadta, 5 másodperc alatt ott a pénz, hála az azonnali utalásnak!

Forrás: Blikk.hu

Szólj hozzá, mondd el véleményed és ne felejtsd el megosztani!

hozzászólások

Related posts

Figyelem! Mindenkit érint, akinek gázszámlája van! 12.000.- Forint egyszeri jóváírás az április számlákból!

Géza

Nyolcezer liter tejet zároltak

info

Keresik az ország legjobb pálinkáját

Edit