Hirmagazin.eu
Főoldal » Készüljünk fel: hamarosan óriási változás jön a magyar bankrendszerben
Gazdaság

Készüljünk fel: hamarosan óriási változás jön a magyar bankrendszerben

Budapest – Óriási változás jöhet a magyar bankrendszerben: a jövő év júliusától elindul az azonnali utalási rendszer, azaz banktól függetlenül 5 másodperc alatt ott lehet a pénz, ahova utaltuk.

Legyen ez az év bármely napján, de akár éjszaka is: az azonnali fizetési rendszer egy teljesen új informatikai rendszeren megvalósított gyors pénzforgalmi megoldás lesz – írja az Index. A jelenlegi utalási rendszerben egyébként hétköznap reggel fél 8 és este fél 6 között, összesen 10 elszámolási ciklusban történnek az utalások.

A forradalmi változás nem csak az azonnali pénzküldésben merül ki: jövő évtől akár telefonszámra, vagy e-mailre is utalhatunk, hiszen ezeket az adatokat is megadhatjuk majd másodlagos azonosítóként. Ezzel együtt megszületik majd a „fizetési kérelem”funkció is, azaz bárkitől pénzt kérhetünk, akinek ismerjük valamely banknál megadott másodlagos azonosítóját. Ehhez meg kell adnunk a kért összeget és annak az azonosítóját, akitől pénzt kérjük. Ő erről kap majd egy értesítést, ahol elutasíthatja, vagy elfogadhatja a „fizetési kérést”. Minderre 60 napja van, ha pedig elfogadta, 5 másodperc alatt ott a pénz, hála az azonnali utalásnak!

Forrás: Blikk.hu

Hasonló hírek

Robbanásszerűen nő a 100 ezer forint alatti albérletek száma Budapesten

Géza

Boltba mennél ma? Vigyázz, egyes településeken nem lesz könnyű dolgod!

Géza

Új gyümölcstermesztési és tárolástechnológiát dolgoz ki az MKSZN Kft.

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------