Image default
Gazdaság

Készüljetek, drágul a tojás Húsvétra! – videó

A húsvéti időszakban ismét jelentősen drágul majd a tojás. A boltok polcain már most is több helyen 60 forint körül van egy darab, ám további emelés várható.

Az áremelkedés a kereslet megnövekedésének köszönhető, ugyanis csak több tyúk tartásával tudják az igényeket kielégíteni a gazdák, ez viszont több kiadással jár. A kereslet visszaesése után ezt valahogy ki kell gazdálkodniuk. A kereset ingadozása miatt a termelők nem tudnak stabil árat kialakítani.

Pesten, az egyik nagy piacon akár 60 forintot elkérnek is egy tojásért, de vannak helyek, ahol csak 35 forintba kerül. Az eladók szerint a húsvéti szezon előtt minimális drágulás azért még így is várható.

,,Itt 50 forint, ott mondjuk 65. És ez húsvét előtt még fog emelkedni egy 10-essel biztos” – mondta a TV? Tények riporterének az egyik megkérdezett vásárló.

A Tények riportjából kiderül, hogy a húsvét utáni, illetve a nyári időszak az ár szempontjából meglehetősen nehéz a termelőknek, tehát ha ők ezt az időszakot is biztosítottnak akarják látni finanszírozási szempontból, akkor kénytelenek ebben az időszakban olyan árat alkalmazni, ami a későbbi tevékenységüket is fedezi. Ez pedig akár 40 százalékos növekedést is jelenthet. Az évben a húsvéton kívül még egy ilyen forgalmas időszak van, a karácsony. Ha egész évben azonos lenne a tojás iránti kereslet, a termelők beállíthatnának egy stabil árat, és nem lennének ekkora árváltozások.

A teljes riportot itt tudjaátok megnézni:

http://tenyek.hu/musoraink/tenyek/287228_jon-a-husvet-dragul-a-tojas.html

blikk, tenyek

Hasonló hírek

Növelnék a cigaretta adóját, szigorítanák a bevándorlási különadót

Géza

Százmilliárdos beruházásban épül akkumulátorgyár Komáromban

Géza

Rekordszámú dolgozó élt a Nők 40 kedvezménnyel

Géza