Főoldal » Készül a rendőrség a hosszú hétvégére
Belföldi hírek

Készül a rendőrség a hosszú hétvégére

Halottak napján a rendőrség a polgárőrséggel együtt szervezi meg a temetők környékén a forgalom irányítását – mondta az InfoRádióban az Országos Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának vezetője. Óberling József a bűncselekmények miatt fokozott óvatosságot tanácsol.

A rendőrség évek óta megszokott módon készül a halottak napi megemlékezésekre és a hosszú hétvégére – mondta Óberling József, hozzátéve a rendőrök feladata a forgalom segítése, irányítása, elsősorban a nagyvárosok temetőkhöz vezető útvonalain.

Ezt a polgárőrséggel és a temetők üzemeltetőivel közösen teszik.

„Arra kérjük a közlekedőket, hogy ne csak a rendőrök, hanem a polgárőrök, adott esetben a temetők biztonsági őreinek jelzéseire is figyeljenek oda”

– fogalmazott a rendőrezredes, hozzátéve: így tudják biztosítani, hogy mindenki szabályosan parkoljon autójával a temetők környékén, és biztonságosan haza is érjen.

A kocsiban hagyott mobil, táska könnyű zsákmány

Sok a bűnöző ebben az időszakban a temetők környékén, másodpercek alatt fel lehet törni egy autót, és hiába veszik észre az ott lévők a lopást, mert a jól szervezett csapatok tagjai kézről kézre adják a zsákmányt, amelynek így pillanatok alatt nyoma vész. Óberling József ezért arra is felhívta a figyelmet, hogy nem célszerű értékeket hagyni a kocsiban – telefontöltőt és GPS-tartót, de még kabátot sem –, illetve csak a legfontosabb tárgyakat érdemes elvinni a temetőbe. „Ha mégis nálunk maradt valami, akkor azt a csomagtartóba zárjuk inkább be” – tette hozzá. A Bűnmegelőzési Osztály vezetője kiemelte: a táskát sem szabad őrizetlenül letenni, még percekre sem.

Azoknak, akik az otthonuktól távol töltik az újabb hosszú hétvégét, azt javasolják, hogy jól zárják be az ajtókat, ablakokat, de ha erre van lehetőségük, az sem árt, ha megkérik a szomszédot, hogy néha nézzen rá az ingatlanra.

Ne várjunk, míg besötétedik

A rendőrség azt javasolja a lakosságnak, hogy mindenszentek és halottak napján lehetőleg még világosban keressék fel a temetőket. A szürkület és a sötétség az esti fáradsággal együtt növeli az autóbalesetek kockázatát.

Jellemző, hogy ebben az időszakban a gyakorlatlan, ritkán vezető autósok is a volán mögé ülnek, és az ő jelenlétük az utakon szintén fokozott odafigyelést igényel a többi autóstól.

A rendőrség azt is kéri, hogy temetőknél mindenki úgy parkoljon, hogy autójával ne akadályozza a többi autóst, és ha erre van lehetőség, zárt, őrzött parkolóban parkoljunk.

Nyitókép: MTI Fotó: Soós Lajos
Forrás: infostart

Hasonló hírek

Horvát rendőröket fegyvereztek le, mert átjöttek a határon – migránshelyzet percről percre

Edit

Ellenzéki összefogás – Gyurcsány Ferenc beszéde

Géza

Bíróságra megyünk kvóta ellen, mondta Orbán Viktor

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------