Hirmagazin.eu
Főoldal » Késsel támadtak egymásra a migránsok Boszniában
Külföld

Késsel támadtak egymásra a migránsok Boszniában

A szarajevói vasútállomásnál estek egymásnak a bevándorlók Boszniában, a rendőröknek kellett szétválasztaniuk az afgán és pakisztáni csoportokat.

Az elmúlt egy évben több mint tizenötezer bevándorló érkezett illegálisan Boszniába, emiatt a hétvégi parlamenti választások kampányának egyik fontos témája is a bevándorlás volt.

Vasárnap délután késsel támadtak egymásra migránsok a szarajevói vasútállomás közelében. A bosnyák sajtó beszámolója szerint a fővárosban szír és pakisztáni bevándorlók kerültek összetűzésbe, amiből tömegverekedés alakult ki. A feldühödött migránsokat csak a rendőrök tudták lenyugtatni. A mentők egy embert súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba.

Bosznia-Hercegovinában fél évvel ezelőtt kezdődött a migrációs válság. Azóta csaknem 16 ezren léptek be az országba illegálisan. A legtöbben – a mielőbbi továbbjutás reményében – a horvát határhoz közeli területeken várakoznak, de ismét egyre többen gyülekeznek Szarajevóban is.

Az elmúlt hónapokban országszerte megnőtt a bűncselekmények száma. Két hete például egy fővárosi lakásban kész fegyverarzenált találtak a hatóságok. Bihács közelében pedig néhány napja három líbiai bevándorló verekedett össze. A rendőrség emberölés kísérlete miatt indított nyomozást. A hivatalos adatok szerint az év eleje óta Bihácsban 43 bűncselekményt követtek el bevándorlók, a nem megerősített esetek száma pedig a több százat is elérheti.

A folyamatosan romló biztonság miatt sokan a kormányt hibáztatják.

Bosznia-Hercegovinában a hétvégén tartottak általános választásokat. A vegyes etnikai összetételű országban a politikusok főleg a nemzeti érzelmekre ható üzenetekkel kampányoltak, de a migrációs válság is meghatározó téma volt.

Az előzetes eredmények szerint a háromtagú kollektív államelnökség szerb tagja Milorad Dodik lett, aki kezdettől hangsúlyozta migrációellenes álláspontját. A boszniai szerbek vezetője korábban azt is megfogalmazta, hogy szerinte a határok lezárása, és a bevándorlók visszafordítása lenne a legjobb módja az ország megvédésének. Arról is beszélt, hogy szerinte a migrációs krízist a bosnyákok generálták, mert ők jóindulattal tekintenek a muszlim bevándorlókra, így nem is tettek hatékony intézkedéseket az ügyben.

A népvándorlásnak legjobban kitett Bihácson már többször is tüntettek a helyiek a kormány tétlensége miatt. Szerintük a hatóságok a csőd szélére taszítják az ország e részét.

Forrás: MTI

Hasonló hírek

Szimbolikus helyszínen gyilkolt a strasbourgi merénylő

Géza

A cseh belügyminiszter a kvóták ellen fog szavazni

Edit

Tűzoltót vertek agyon Augsburgban „migrációs hátterű” fiatalok

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------