Hirmagazin.eu
Főoldal » Keskeinen kehittäjä sai tarpeekseen ja vaihtoi virtuaalirahansa pois – ”Bitcoin on epäonnistunut kokeilu”
FINN - Kielikoulutus

Keskeinen kehittäjä sai tarpeekseen ja vaihtoi virtuaalirahansa pois – ”Bitcoin on epäonnistunut kokeilu”

Bitcoin-virtuaalirahan vanhempana kehittäjänä yli viisi vuotta työskennellyt Mike Heam tuomitsee valuuttakokeilun epäonnistuneeksi kokeiluksi ja kertoo jo luopuneensa itse kaikista Bitcoineistaan.

Keskeinen kehittäjä sai tarpeekseen ja vaihtoi virtuaalirahansa pois – ”Bitcoin on epäonnistunut kokeilu”

Bitcoin-virtuaalirahan vanhempana kehittäjänä yli viisi vuotta työskennellyt Mike Heam tuomitsee valuuttakokeilun epäonnistuneeksi kokeiluksi. Blogissaan hän kertoo myös luopuneensa itse kaikista omistamistaan Bitcoineista.

”Olen aina sanonut samaa: Bitcoin on kokeilu ja kuten kaikki kokeilut, se voi epäonnistua. Älä siis sijoita siihen, jos sinulla ei ole varaa menettää sijoituksiasi”, Heam kirjoittaa.

Heamin mukaan myös toiset tunnetut kehittäjät kuten Gavin Andresen ja Jeff Garzik ovat aina sanoneet samaa.

”Vaikka olen tiennyt, että Bitcoin voi epäonnistua, olen surullinen todetessani sen väistämättömän tosiasia, että se on jo epäonnistunut”, Heim kirjoittaa.

Virtuaalivaluutassa on perustavanlaatuinen vika, Heim sanoo. Vaikka kurssi voi lyhyellä aikavälillä nousta, se tulee Heimin mukaan pitkällä aikavälillä todennäköisesti vain laskemaan.

”En osallistu enää Bitcoinin kehitystyöhön ja olen myynyt kaikki omistamani Bitcoinit”, Heim toteaa.

Epäonnistumiselle Heim listaa useita syitä. Virtuaalivaluutta epäonnistui, koska sitä kehittävä yhteisö epäonnistui. Valuutan piti olla täysin uudenlainen ja instituutioista vapaa, mutta siitä on tullut tarkasti valvottu järjestelmä, jossa valta on vain kourallisella ihmisiä. Lisäksi valuuttaliikenteen ympärille rakennettu tietoverkko on Heimin mukaan romahtamisen partaalla.

”Mekanismi, jonka piti estää tällainen kehitys, on rikki. Siksi en näe enää syytä uskoa, että Bitcoin voisi olla vallitsevaa talousjärjestelmää parempi”, Heim kirjoittaa.

Heim kuvaa ongelmia myös esimerkin avulla. Hän kysyy, että jos et olisi koskaan kuullutkaan Bitcoinista, kiinnostaisiko sinua maksujärjestelmä, joka ei pysty siirtämään sinulla olevia rahoja ja jonka jo korkeat palvelumaksut ovat vaikeasti ennakoitavissa ja nousevat nopeasti? Entä systeemi, jossa asiakas voi tuotteen tai palvelun jo ostettuaan ottaakin maksamansa rahat takaisin vain nappia painamalla?

Lisäksi palvelu on Heimin mukaan ruuhkainen ja maksuliikenne epäluotettavaa, ja sitä ylläpidetään Kiinasta käsin.

Vaikka Bitcoin perustuu avoimeen ohjelmistoon, on valuuttaohjelmiston virallisten versioiden julkaiseminen vain viiden ihmisen käsissä. Kuka tahansa voi siis kehittää palvelua ja ehdottaa parannuksia, mutta ne eivät silti välttämättä koskaan tule osaksi virallista ohjelmistoa, Heim kuvailee ongelmallista tilannetta.

Lisäksi Bitcoinin kehittämisestä viime kädessä päättävä viisikko on Heimin mukaan ollut jo puoli vuotta riidoissa. Kiistan aiheena on se, miten virtuaalivaluuttajärjestelmän suorituskykyongelmat ratkaistaan käyttäjämäärän ja käytön lisääntyessä.

Bitcoin on maailman tunnetuin virtuaali- eli niin sanottu kryptovaluutta. Kyseessä on digitaalinen raha, joka kelpaa jo maksuvälineenä useissa liikkeissä ympäri maailmaa.

http://www.hs.fi/talous/a1452915445774

Hasonló hírek

Vappujuhlat vuonna 2015

info

Nainen kaatoi telineen – vietiin raudoissa rautatieaseman selliin ja päiväksi putkaan

info

Empivät äänestäjät ratkaisivat vaalit vasemmiston tappioksi

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!