Image default

Budapest: Zsarolás, erőszak, brutalitás, uzsorások..

Döbbenetes támadás ért egy kétgyermekes budapesti édesanyát. Erikát a saját kerítésükön keresztül rángatták meg brutálisan, ennek következtében eltört a nyakcsigolyája.

Tanács Erika családjával egy XVII. kerületi családi házban élt. Párjától egy idő óta egy férfi folyamatosan pénzt kért. Már egymillió felett volt a kölcsöntartozás, amikor a család úgy vélte: szeret-nék visszakapni a nekik járó összeget. A gondok csak ekkor következtek, ugyanis Erika a közösségi médiában próbált hozzájuk hasonló sorstársakat találni, akikkel együtt feljelenthetnék a zsarolókat. Ekkor indult meg ellenük a támadás, egy kisebb család jött el hozzájuk.

Végignézte a kislánya a brutális bántalmazást

– Július 24-én a kora esti órákban megjelentek a tartozóink a házunk előtt. Olvasták, hogy a közösségi médiában is megírtuk a dolgot, így úgy gondolták, hogy számon kérnek minket – meséli a Borsnak az otthon lévő édesanya, Tanács Erika.
Ekkor azonban váratlan dolog történt. A tartozó család női tagja megragadta a kerítésnél a haját, és teljes erőből ráncigálni kezdte. Ez pedig tragikus végkifejlettel járt.

Tanács Erika megmutatta munkatársainknak, ahogyan támadója átnyúlt a kerítésen és nagy erővel rángatni kezdte az asszony haját © Bors

– A nő hosszasan, teljes erővel rángatta a hajamat, oldalról, a kerítésen átnyúlva nekipréselt a kerítésnek, miközben a párja az öklét rázva fenyegetett, hogy mit képzelek, hogy megírjuk az igazságot az interneten. Rettentően féltem, határidőt adott, életveszélyesen megfenyegetett, de ami azonban a legrosszabb volt, a kamaszlányom mindezt végignézte a házunk erkélyéről – magyarázta lapunknak Erika.

Korábban már műteni kellett a nyakát

A fenyegetők még egy darabig a környéken jártak, arról azonban fogalmuk sem volt, hogy kis híján gyilkosságot követtek el. Erikának ugyanis korábban megműtötték az egyik csigolyáját, amely szépen gyógyult, de a támadás nagy bajba sodorta.

– A támadás következtében recsegés-ropogást éreztem a nyakamban, és tudtam, hogy azonnal indulni kell az orvoshoz. Az Országos Baleseti Kórházba vittek, ahol az orvosi látlelet igazolta: a korábban műtött 6-os, 7-es csigolyám közötti rész sérült, amelyet azonnal műteni kellett – emlékezik vissza.
A rendőrség hivatalból súlyos testi sértés miatt eljárást indított.

15 méteren belül nem közelíthetnek

Erikának szeptemberben komoly beavatkozásra volt szüksége, a vágásnyomokat örökké viselni fogja. A gerince és a sérült csigolyák mentén futó implantátumot cserélni kellett, a sérülések nyomán csiszolni kellett a csigolyáit, és a stabilizálás céljából fémlemez beültetésére, majd nyakmerevítőre is szüksége volt. Mindezek után kérdés sem volt, hogy feljelentést fognak tenni.

A 6-os és 7-es csigolya közötti rész sérült meg, azonnal műteni kellett

– Ügyfelem és a vádlottak közti első szembesítésre utóbbiak nem jöttek el – mondja a Borsnak az Erikáékat képviselő ügyvéd, dr. Györei Péter. – Másodszorra pedig azt állították, hogy Erika gázspray-vel támadt rájuk, ami nonszensz, ugyanis semmi bizonyíték nincs erre.

Komoly összeggel adósak a családnak, és az sem véletlen, hogy a bíróság távoltartási határozatot hozott a vétkesek ellen: három hónapig tizenöt méteren belül nem közelíthetik meg őket – mondta az ügyvéd.

Forrás: vilagfigyelo.com

Hasonló hírek

Dráma Hajdú-Biharban: szó szerint felkoncolta feleségét egy férfi – A TEK is a helyszínre tart

Géza

240 lőszert vitt magával az ügyészségen lövöldöző férfi

Edit

Átlag négy és fél milliót buktak a piramisjátékon – összesen kétezren

Edit