Image default
Külföld

Keresztényüldözés Németországban? Csaknem 100 támadás volt tavaly!

Egy gyilkosság, több sérült, keresztény szimbólumok megtámadása, rongálások – ez a tavalyi év mérlege Németországban. A politikusok egyelőre közhelyekkel kommentálják a megdöbbentő számokat.

Ha nem egy német lap írja meg, el sem hinnénk. Tavaly Németországban csaknem száz esetben üldöztek keresztényeket a Zeit.de beszámolója szerint.

Gyilkosság, több esetben sebesülés és gyújtogatás is volt, amint az a Szövetségi Bűnügyi Hivatal friss jelentéséből kiderül. A gyilkosság 2017 áprilisában történt Prien am Chiemsee-ben. Az ügy jelenleg bíróság előtt van.

Az esetek egynegyedében megtámadták az egyházakat és a keresztény szimbólumokat. Legalább 14 esetben keresztényellenes bűncselekmény történt a menedékkérők és a menekültek „részvételével”.

„A közel 100 azonosított keresztényellenes bűncselekmény száma riasztó. Most fontos mindent megtenni a keresztények és a keresztény intézmények védelmében.” – mondta Ansgar Heveling (CDU), a Bundestag jogi tanácsadója.

Megszólalt Bajorország belügyminisztere, Joachim Herrmann (CSU) is, aki szerint tudatosítani kellene a bevándorlókban, hogy ha Németországban szeretnének élni, „búcsút kell mondaniuk” a keresztényellenességnek.

Forrás: Ripost

Hasonló hírek

Bántalmazták a menekülteket a macedón rendőrök a görög határnál (Videó)

info

Taktikát vált az EU?

Edit

Kötelezővé teszik a terhes nőknek szóló figyelmeztetéseket az alkoholos termékeken Ausztráliában

Géza