Hirmagazin.eu
Főoldal » Kényelmesebbé teszi a gépelést az egyedülálló magyar találmány + VIDEÓ
Technika, kommunikáció

Kényelmesebbé teszi a gépelést az egyedülálló magyar találmány + VIDEÓ

forrás: Kossuth Rádió, Közelről

Speciális billentyűzetet terveztek magyar fiatalok professzionális felhasználók részére. A klaviatúra középen bármikor szétszedhető, a két oldal akár egy szék karfájára is felszerelhető.

A hagyományos billentyűzet használatakor valójában természetellenes pozícióban van a kezünk, hiszen folyton mozgatnunk kell, hogy a különféle billentyűzetblokkokat elérjük.

Ez a kényelmetlenség adta az ötletet Monda Lászlónak, aki Völgyi Andrással újragondolta a számítógép billentyűzetét. Találmányuk, az Ultimate Hacking Keyboard egy mozdulattal két külön részre szedhető.

Az ötlet még 2007 augusztusában jött – mesélte a Kossuth Rádió Közelről című műsorában Monda László, aki szoftverfejlesztő, és a hardverhez nem értett. A következő években nagyon sok mindent kellett megtanulnia – például a 3D nyomtatást, amellyel a prototípus házát készítették el, vagy a nyomtatott áramkörök tervezését.

Társa a projektben Völgyi András gépészmérnök, aki a billentyűzet házát tervezte, illetve a mechanizmust, amellyel a két fél összeolvad.

Az első prototípuson még nem lehetett gépelni, a második generációson már igen, de annak még nem volt műanyag háza. Jelenleg az ötödik generációs prototípusnál tartanak, és úgy látják, a hetedik-nyolcadik generáció lehet a végső termék, amely már tömegesen gyártható lesz.

Teljesen osztott billentyűzet, amely fizikailag két félből áll, létezik ugyan a piacon, olyan azonban nincsen, amely összekapcsolható, vagy amely plusz modulokkal kiterjeszthető – számolt be Monda László. A klaviatúrájuk specialitása, hogy további kiegészítők kapcsolhatók hozzá: trackball, touchpad, trackpoint. A plusz modulokkal anélkül lehet vezérelni az egeret, hogy a kezünket elmozdítanánk.

A világon egyedülálló az a funkció is, hogy a billentyűzet hátulján található csavarmenetekkel a felhasználó akár a karosszékéhez is rögzítheti a billentyűzetfeleket.

Hasonló hírek

5 biztonsági beállítás, amit most állíts át a Facebookodon!

Mazsi

Egyre több hackertámadás éri a kormányzati rendszert

Edit

Melyik korosztály vigyáz a legkevésbé a jelszavaira?

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------