Hirmagazin.eu
Főoldal » Kémkednek a tévékészülékek a tulajdonosok után
Technika, kommunikáció

Kémkednek a tévékészülékek a tulajdonosok után

Az USA-ban 11 mil­lió okos ­té­vé­ről de­rült ki, hogy kém­ke­dett tu­laj­do­nosa után.

A VIZIO a világ egyik legnagyobb okostelevízió-gyártója.  Mint kiderült, a készülékekbe beépítettek egy Smart Interactivity pluszfunkciót, amelynek segítségével titokban adatokat gyűjtöttek több, mint 11 millió háztartásból.Ez a pluszfunkció amúgy programokat ajánl, csak épp arról felejtették el tájékoztatni a felhasználókat, hogy egy sor adatot is be lehet vele gyűjteni. Azaz fel lehetett jegyezni a tévézési szokásokat.

Például azt, hogy milyen csatornákat néznek, az élő műsort vagy inkább a felvett adásokat preferálják-e. Ugyanakkor a VIZIO okostévék segítségével megszerezték a nézők IP-címeit, az irányítószámaikat, de még a nézők demográfiai megoszlásáról is gyűjtöttek információkat.

Kémkednek a tévékészülékek a tulajdonosok után

Ezeket az adatokat az okostévé-készülékeket gyártó  jó pénzért eladta különféle cégeknek, persze a felhasználók tudta és beleegyezése nélkül. A harmadik fél, aki megvásárolta a kémkedéssel begyűjtött adatokat, ezek után célzott hirdetésekkel bombázta a mit sem sejtő nézőket.

Az USA Szövetségi Kereskedelmi Bizottsága ( Federal Trade Comission, FTC)  2,2 millió dollárra büntette a VIZIO-t. A New Jersey-ben gyártó vállalat nem is tagadta a vádakat, elismerte a tisztességtelen és megtévesztő adatgyűjtést.

Közölte, hogy nem szándékozik perre menni, és kifizeti a több mint 650 millió forintos bírságot.

Forrás: Ripost

Hasonló hírek

A Facebookon könnyebben megtalálhatják egymást a terroristák, migránsok és a bűnözők is..

Géza

Megalakult a Nemzeti Kibervédelmi Intézet

Edit

ARTUS, a műméh

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------