Image default
Belföldi hírek

Kémkedés miatt is nyomoznak a szcientológusok tevékenységével összefüggésben

A szcientológusok tevékenysége nyomán kémkedés és kuruzslás gyanúja miatt is nyomoznak – tudta meg a PestiSrácok.hu egy szeptember 22-ei rendőrségi határozatból. A múlt héten személyes adattal való visszaélés és költségvetési csalás miatt indult nyomozások részeként tartottak házkutatásokat.

A Magyarországi Szcientológia Vallási Egyesület és Központi Szervezet épülete a XIII. kerületi Váci úton 2017. október 20-án. MTI Fotó: Bruzák Noémi

A Magyarországi Szcientológia Egyház ügyében folytatott nyomozás során felmerült a kémkedés gyanúja is. Az egyesületként működő szervezet működésével kapcsolatban Péterfalvi Attila adatvédelmi biztos személyes adattal való visszaélés és más bűncselekmények miatt tett feljelentése alapján eredetileg a Budapesti Rendőr-főkapitányság kezdett nyomozni – írja a Magyar Idők.

A szcientológusoknál a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság a tavaly indított két vizsgálat során megállapította, hogy a szervezet különleges személyes adatokat tart nyilván, adományként kezelik a tagok befizetéseit, továbbá auditálási folyamatnak vetettek alá kiskorúakat.

A törvénysértések miatt a NAIH a múlt héten 20-20 millió forint bírságot szabott ki a Magyarországi Szcientológia Egyházra és az egyház központi szervezetére.

A nyomozás szeptember 22-én került a Nemzeti Nyomozó Irodához (NNI), miután a szcientológusok kapcsán a kémkedés gyanúja is felmerült. A BRFK azért adta át az NNI-nek a nyomozást, mert az ő hatáskörükbe tartoznak az ilyen ügyek. Ezt követően múlt hét szerdán az NNI házkutatásokat tartott a Szcientológia Egyház budapesti, Váci úti székházában és más helyszíneken is, amelyek során bizonyítékokat is lefoglaltak.

A Btk. szerint kémkedést követ el, aki idegen hatalom vagy idegen szervezet részére Magyarország ellen hírszerző tevékenységet végez – jegyzi meg a PestiSrácok.

Magyar Nemzet szerint a kémkedés miatti eljárást egyesítették azzal a tavaly elrendelt nyomozással is, amelyet Tényi István kuruzslás bűntette miatt tett bejelentése nyomán rendeltek el. Ez a nyomozás azért indult, mert az egyik szcientológusokhoz köthető szervezet tagjai a rendelkezésre álló adatok szerint pénzért, jogosulatlanul és a szükséges végzettség nélkül kezelnek kábítószer-függőket.

Ugyancsak eljárást indított a NAV a szcientológusokkal összefüggésben, költségvetési csalás gyanúja miatt.

Forrás: eloben.hu

Hasonló hírek

Budapesti járatokat is törölnek a Lufthansa-sztrájk miatt

Edit

A Kliktől az NGM-hez kerülnek a szakképző iskolák

info

A magyar reptéren nem dolgozik túl sok muzulmán fundamentalista

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelöl örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelöl valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesztő
--------------------------------------------