Hirmagazin.eu
Főoldal » Kémkedés miatt is nyomoznak a szcientológusok tevékenységével összefüggésben
Belföldi hírek

Kémkedés miatt is nyomoznak a szcientológusok tevékenységével összefüggésben

A szcientológusok tevékenysége nyomán kémkedés és kuruzslás gyanúja miatt is nyomoznak – tudta meg a PestiSrácok.hu egy szeptember 22-ei rendőrségi határozatból. A múlt héten személyes adattal való visszaélés és költségvetési csalás miatt indult nyomozások részeként tartottak házkutatásokat.

A Magyarországi Szcientológia Vallási Egyesület és Központi Szervezet épülete a XIII. kerületi Váci úton 2017. október 20-án. MTI Fotó: Bruzák Noémi

A Magyarországi Szcientológia Egyház ügyében folytatott nyomozás során felmerült a kémkedés gyanúja is. Az egyesületként működő szervezet működésével kapcsolatban Péterfalvi Attila adatvédelmi biztos személyes adattal való visszaélés és más bűncselekmények miatt tett feljelentése alapján eredetileg a Budapesti Rendőr-főkapitányság kezdett nyomozni – írja a Magyar Idők.

A szcientológusoknál a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság a tavaly indított két vizsgálat során megállapította, hogy a szervezet különleges személyes adatokat tart nyilván, adományként kezelik a tagok befizetéseit, továbbá auditálási folyamatnak vetettek alá kiskorúakat.

A törvénysértések miatt a NAIH a múlt héten 20-20 millió forint bírságot szabott ki a Magyarországi Szcientológia Egyházra és az egyház központi szervezetére.

A nyomozás szeptember 22-én került a Nemzeti Nyomozó Irodához (NNI), miután a szcientológusok kapcsán a kémkedés gyanúja is felmerült. A BRFK azért adta át az NNI-nek a nyomozást, mert az ő hatáskörükbe tartoznak az ilyen ügyek. Ezt követően múlt hét szerdán az NNI házkutatásokat tartott a Szcientológia Egyház budapesti, Váci úti székházában és más helyszíneken is, amelyek során bizonyítékokat is lefoglaltak.

A Btk. szerint kémkedést követ el, aki idegen hatalom vagy idegen szervezet részére Magyarország ellen hírszerző tevékenységet végez – jegyzi meg a PestiSrácok.

Magyar Nemzet szerint a kémkedés miatti eljárást egyesítették azzal a tavaly elrendelt nyomozással is, amelyet Tényi István kuruzslás bűntette miatt tett bejelentése nyomán rendeltek el. Ez a nyomozás azért indult, mert az egyik szcientológusokhoz köthető szervezet tagjai a rendelkezésre álló adatok szerint pénzért, jogosulatlanul és a szükséges végzettség nélkül kezelnek kábítószer-függőket.

Ugyancsak eljárást indított a NAV a szcientológusokkal összefüggésben, költségvetési csalás gyanúja miatt.

Forrás: eloben.hu

Hasonló hírek

Karácsony Gergely: tegyük Budapestet menővé

Géza

Rogán Antal szerint a bevándorláspárti politika megbukott

Edit

Miniszteri elismeréseket adtak át az önkéntesség, az esélyteremtés és a gyermekvédelem területén dolgozóknak (Olvasd el és nézd meg!)

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------