Hirmagazin.eu
Főoldal » Kemény válasz jön a Soros-Sargentini jelentésre
Belföldi hírek

Kemény válasz jön a Soros-Sargentini jelentésre

Judith Sargentini riportja a politikai bosszú és boszorkányüldözés eszköze – mondta Kovács Zoltán a Magyar Időknek.

Az országgyűlési képviselők visszautasíthatják a Soros-Sargentini jelentésben szereplő vádakatFORRÁS: ORIGO

A kormányszóvivő szerint, ha valami kárt okoz az európai politikának, az Európa-projektnek, akkor az a számos hazugságot és valótlanságot tartalmazó Sargentini-jelentés. Az Országgyűlésben a héten tárgyalják a Soros-Sargentini jelentés elleni határozattervezet, amely kemény politikai válasz lesz a jelentésre, és jogi következményekkel is jár.

A Sargentini-jelentés és annak visszhangja az állatorvosi lova annak, hogy mennyire aszimmetrikus médiatérben kell dolgoznia a magyar kormánynak – hangsúlyozta Kovács Zoltán. A kormányszóvivő a Magyar Időknek adott interjúban elmondta:a Soros György alapítványai által támogatott NGO-k és honlapok magukat újságírónak kiadó politikai aktivistái is ezt a torz kommunikációt szolgálják. Úgy látja: az Európai Unióban uralkodó kettős mérce miatt a magyar álláspont terjesztésének hatékony eszköze a közösségi média, a blogok, a Facebook és a Twitter.

Szerdán tárgyalja az Országgyűlés a Soros-Sargentini-jelentés elleni kormánypárti határozati javaslatot. A dokumentum elfogadásával az Országgyűlés arra szólíthatja fel a kormányt:ne engedjen a zsarolásnak, utasítsa vissza a Magyarország elleni valótlan vádakat,és jogi úton is lépjen fel a csalással elfogadott, Magyarországot rágalmazó jelentéssel szemben.

Ez okozza az igazi kárt

Kovács Zoltán arról is beszélt, a Sargentini-Soros-jelentés az állatorvosi lova annak, amiről beszélünk: az, hogy mennyire aszimmetrikus az a tér, ahol dolgoznia kell a kormánynak. A Miniszterelnökség ezzel foglalkozó államtitkárságai készítettek egy 108 oldalas, a jelentésben foglaltakat tételesen cáfoló anyagot, amelynek fényében nyilvánvaló, hogy Judith Sargentini riportja a politikai bosszú és boszorkányüldözés eszköze.Ha valami kárt okoz az európai politikának, az Európa-projektnek, akkor az a számos hazugságot és valótlanságot tartalmazó Sargentini-jelentés.Ebből aztán kirakatpert, politikai műsort rendezni – egy szerintünk szabálytalan EP-szavazással – csak rombolási célból lehet” – mondta a kormányszóvivő.

Nincs értéke a jognak

Az Európai Parlament (EP) szeptember 12-én szavazott a magyar jogállamisági helyzetről szóló, Judith Sargentini zöldpárti képviselő által összeállított különjelentésről. Amikor az első olyan hírek kiszivárogtak, hogy a szavazásnál az EP nem veszi figyelembe a tartózkodó voksokat, akkor Szájer József volt az, aki az illetékes szerveknél, magánál az Európai Néppártnál jelezte, hogy tisztázni kell a jogi helyzetet. A kérdés a jogi szolgálathoz került.A jogi szolgálat egy olyan véleményt adott, amelyet utólag maga is szégyellni fog –jelentette ki Szájer József. A politikus felhívta rá a figyelmet, akár egy jövőbeli Európai Bizottság is megbukhatna, hiszen például egy esetleges bizalmatlansági indítvány esetén ugyanilyen szabályt kellene alkalmazni – olvasható a pestisracok.hu összeállításában. 

Bár, ha ez európai jognak ebből az óriási következetességéből indulunk ki, akkor feltehetően azt mondják majd, nem baj, megint azt számoljuk, amelyik nekünk a jobb – mondta az európai parlamenti képviselő, aki szerint nincs értéke a jognak az Európai Parlamentben. Hozzátette: az EP-t, az egész Európai Uniót uraló többség soha nem volt semmiféle riválisnak kitéve, soha nem volt versenyhelyzetben, ennek következtében úgy gondolja, hogy azt csinál, amit akar.

Szájer József: Nincs értéke a jognak az Európai Parlamentben. FOTÓ: MARTON SZILVIA – ORIGO

2010 előtt minden brüsszeli ukázt végrehajtott a kormány

Az Európai Néppárt alelnöke emlékeztetett arra, hogy a nyugati uniós hatalmak

a kezdetektől fogva úgy tekintettek a közép-európai államokra, mint a szegény rokonokra, amelyek alkalmatlanok és buták, gyüttment eszmékkel.Szájer úgy fogalmazott, a lenézést mindig is lehetett érezni, de most lett tele a hócipőjük velünk, méghozzá azzal, hogy azt gondolták, ők oda minket bevesznek, mi pedig mindent úgy csinálunk, ahogy ők mondják. Felidézte, hogy 2004 és 2010 között Magyarországon nem volt olyan brüsszeli utasítás, amit a kormány ne hajtott volna végre. Közlése szerint a konfliktusok akkor kezdődtek, amikor kiderült, hogy Közép-Európának is van arról elképzelése, miként működjön a kontinens.

Magyarország, Szlovákia, Csehország, Lengyelország, Horvátország felismerte a saját érdekeit és hajlandó volt ezért cselekedni – mutatott rá Szájer József. A politikus szerint Nyugat-Európa régen feladta, hogy önmaga maradjon, de mi nem adjuk fel és nem akarunk elindulni azon az úton, amin tizenöt éve mennek, és mindenki látja a következményeit, látja a terrorizmust, a robbantásokat, a biztonság összeomlását, azt, hogy zárt társadalmak jönnek létre a sajátjain belül. A migráció kapcsán Szájer József felhívta a figyelmet a visegrádi négyekre, ami jól jelképezi, hogy össze lehet fogni.A visegrádi összefogás azért nagy eredmény, mert ha a migrációt nem tudjuk megállítani, minden elveszhet.Ha ez nem sikerül, akkor a mostani világ és a jelenlegi életünk is megszűnik – tette hozzá az európai parlamenti képviselő.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Pánikban a hazai Soros-világ, miután Sargentinivel lebukott a főszerkesztő
Napirenden a Soros-Sargentini jelentés elleni határozat

Forrás: origo.hu, pestisracok.hu, magyaridok.hu, Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Bemutatók és színes programok várták a több száz érdeklődőt a Veszprémben megrendezett Rendvédelmi napon (A cikk videót tartalmaz)

Géza

Mintegy hetven menekültet vittek el az osztrák civilek

Edit

Ujjlenyomatot is tartalmaz majd az új e-kártya

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------