Hirmagazin.eu
Belföldi hírek

Kémeknek hitt amerikai katonáktól kobozták el a Malév-gépet, ami Zuglóban egy lakóházra zuhant – Új részletek az elátkozott repülőről

„Én magam is nehezen tudom elképzelni, hogy ilyen utat repültünk. Nem tudok elfogadható magyarázatot adni Önnek” – ismerte el a kémtevékenységgel vádolt amerikai repülő százados magyar vallatóinak.

1961. augusztus 6-án, vasárnap késő délután három fiatal bütykölt egy kerékpárt a zuglói Lumumba (ma Róna utca) 224. szám alatti társasház hátsó udvarán: Vida Ferenc (20), Heé Tibor (13) és Bencze Ernő (17). Ugyanebben az időben szállt fel Ferihegyről a Malév HA-TSA jelzésű utasszállító gépe, 27 emberrel a fedélzetén. Néhány perccel később valamennyien halottak voltak: egy bizarr és valószerűtlen légi szerencsétlenség áldozatai lettek.

Az amerikai légierő C-47-es szállítógépéből eszkábált Malév-utasszállító, ami Zugló fölött lezuhant / Fortepan / Magyar Rendőr Az amerikai légierő C-47-es szállítógépéből eszkábált Malév-utasszállító, ami Zugló fölött lezuhant / Fortepan / Magyar Rendőr

A gép 23 utasa a 4 fős személyzettel aznap sétarepülésre indult a főváros felett. Közkedvelt szórakozás volt ez akkor, aznap a repülő már ötödször szállt fel Hoffmann Róbert kapitány irányításával. A gép a ferihegyi felszállás után a Városliget irányába fordult, majd Zugló felé haladt tovább. Úgy tűnt, minden a legnagyobb rendben van, de aztán a szemtanúk szerint a gép egyszer csak furcsa manőverezésbe kezdett, majd hirtelen veszített a magasságából, végül egy lakóházra zuhant.

Egy nagyon furcsa, morgó hangra lettünk figyelmesek. Felnéztünk az égre, ahol abban a pillanatban, pont felettünk, egy repülő orra lefelé fordult, és dugóhúzószerűen elkezdett zuhanni. Mindenki fel-alá rohangált, pár pillanat volt az egész – idézte a zuglo.hu az egyik szemtanút, Erdős Zsuzsát, aki akkor 14 éves volt. Zsuzsa rokonai egy közeli tetőn napozva szintén végignézték a balestet. – Velük együtt próbáltuk megközelíteni a roncsokat, de akkora füst keletkezett, hogy lehetetlen volt. Aztán nagyon gyorsan felvonták a rendőrségi kordont, és már semmit sem láttunk – idézte fel Erdős Zsuzsa.

A kettétört gép roncsai a hátsó udvaron halálra zúztak három fiatalt / Katasztrófavédelem Múzeuma / limanova.blog.hu A kettétört gép roncsai a hátsó udvaron halálra zúztak három fiatalt / Katasztrófavédelem Múzeuma / limanova.blog.hu

A baleset helyszínére érkezőket rettenetes látvány fogadta. A repülőgép orra átszakította az épület tetejét, majd belefúródott az első emeleti födémbe. A gép törzse a becsapódáskor kettétört, a hátsó fele a ház belső udvarára zuhant, agyonütve a három, a kerékpárját bütykölő fiatalt. Szerencsére a repülő nem robbant fel, de a ház lakói közül így is súlyosan megsérült egy nő, egy három hónapos csecsemő pedig könnyebb sérüléseket szenvedett.

A ház tetejébe csapódott be az irányíthatatlanná vált repülőgép / Katasztrófavédelem Múzeuma / limanova.blog.hu A ház tetejébe csapódott be az irányíthatatlanná vált repülőgép / Katasztrófavédelem Múzeuma / limanova.blog.hu

A gép roncsainak átvizsgálásakor az is kiderült, hogy mi okozta a balesetet. Az első emeleti födémbe szorult pilótafülkében a mentőalakulatok kettővel több holttestet találtak, mint kellett volna: így derült fény arra, hogy a pilóták két nőismerősüket beinvitálták a pilótafülkébe, ami szigorúan tiltott dolognak minősült. A tragédiát végső soron az okozta, hogy a pilóták különböző manőverekkel igyekeztek elkápráztatni a két hölgyet Budapest fölött.

A pilóták az utasszállító repülőgéppel tiltott manővereket végeztek. A Városliget környéke felett elrepülve eltértek kijelölt útvonaluktól, szabálytalan hullámrepülést hajtottak végre, csökkentették a kiszabott repülési magasságot, látványosságra törekedve a géppel túl éles fordulót vettek, így a repülőgép felett elvesztették uralmukat” – közölte augusztus 11-én a Magyar Távirati Iroda.

Nem mindennapi annak a repülőgépnek a története sem, amely ebben a tragikus balesetben elpusztult. Bár a gép ekkor hivatalosan a Malév kötelékébe tartozott és utasszállítóként használták, valójában az Egyesült Államok légierejének C-47-es szállítógépeként került Magyarországra. Szovjet vadászgépek fogták el Pápa fölött 1951. november 19-én, miután tisztázatlan körülmények között, négy amerikai repülőssel a fedélzetén a magyar légtérbe tévedt.

Az amerikai légierő C-47-es gépe, immár a Malév kötelékében, utasszállítóként / Fortepan / Chuckyeager tumblr Az amerikai légierő C-47-es gépe, immár a Malév kötelékében, utasszállítóként / Fortepan / Chuckyeager tumblr

Gondolható, hogy a feszült hidegháborús légkörben mekkora nemzetközi botrány kerekedett ebből. Visinszkij szovjet külügyminiszter nyilvánosan azzal vádolta meg az USA-t, hogy a repülőgépen lévő katonák kém- és diverziós feladatokat hajtottak végre a Vasfüggöny mögött. Az amerikai hadsereg váltig állította, hogy a németországi Erding légi bázisról induló C-47-es útban Belgrád felé eltévedt a felhős időben.

A leszállásra kényszerített amerikai repülőgép négy fős legénységét előbb a szovjet, majd a magyar állambiztonság emberei hallgatták ki, napokon keresztül, szinte megállás nélkül. Leginkább arra vártak magyarázatot, hogy hogyan került a katonai repülő a magyar légtérbe, és mit keresett rajta egy tábori használatra alkalmas rádió adó-vevő, hat darab ejtőernyő, és a Vasfüggöny mögötti országok térképe. A katonák fenntartották, hogy útban Belgrád felé eltévedtek, illetve elvesztették a pontos navigáláshoz szükséges rádiókapcsolatot.

Miután láttam az általunk ténylegesen megtett utat, el tudom már képzelni, hogy nem hisz a mi történetünkben. Én magam is nehezen tudom elképzelni, hogy ilyen utat repültünk. Nem tudok elfogadható magyarázatot adni Önnek. Amit én elmondtam Önnek az a teljes igazság és nem tudok semmi olyat, ami megmagyarázná az ön által elém tárt tényeket és én meg tudom érteni annak okát, hogy miért nem hiszi el az én magyarázatomat – vallotta kihallgatóinak Swift amerikai repülő százados, amint az a róla elfekvő állambiztonsági iratok között szerepel.

A magyar kormány csak két héttel az incidens után, december 3-án tudatta egy jegyzékben a budapesti amerikai követséget az esetről. Azzal vádolták meg az amerikaiakat, hogy a gép szándékosan sértette meg a magyar légteret, hogy kémfeladattal ellátott jugoszláv ejtőernyősöket dobjanak le az ország fölött. Az USA a pilóták szabadon bocsátását, és a C-47-es gép visszajuttatását követelte a Rákosi-kormánytól.

Sokáig fennállt annak a lehetősége, hogy a négy amerikait – két tisztet és két altisztet – kémkedéssel vádolják meg, ezáltal hosszú börtönbüntetés vagy akár a halálbüntetés lehetősége is fennállt. Az amerikai kormány azonban nem hagyott kétséget afelől, hogy egy ilyen ítéletnek kiszámíthatatlan következményei lennének.

A magyar államhatalom végül visszakozott, és csupán tiltott határátlépés miatt emelt vádat az amerikai katonák ellen. A tárgyalás végén az ügyész „a vádlottak súlyos megbüntetését és a repülőgép elkobzását” indítványozta.

A vádlottak a tárgyaláson beismerték, hogy 1951. november 19-én egy C-47 gyártmányú, 6026. számú amerikai katonai repülőgépen megsértették a Magyar Népköztársaság határát. Beismerték, hogy a látási viszonyok jók voltak. Hogy a repülőgép műszerei jól működtek. Hogy a repülőgépen egy földi használatra alkalmas rádiókészülék volt. Hogy fölös számú ejtőernyők voltak a repülőgépen. Hogy kötegben, mintegy 20 darab takaró volt. Így a vádlottaknak ez a magatartása, miután megsértették a Magyar Népköztársaság határait, súlyos határsértés bűntettét valósította meg – harsogta az ügyész a fennmaradt iratok szerint.

A kemény vádbeszéd ellenére kifejezetten enyhe ítélet született. A bíróság 360 ezer forint pénzbüntetést rótt ki a repülősökre, melynek fejében hajlandó volt kiengedni őket a börtönből és Hegyeshalomra szállítani őket. Az amerikai külügyminisztérium természetesen nem sajnálta erre a pénzt, de a magyar hatóságok azért a mihez tartás végett még jó pár napig húzták az időt. Ez azt jelentette, hogy a négy katona magyar börtönben volt kénytelen karácsonyozni.

Az ünnepek Swift százados számára ajándékot is hoztak. Rákosi Mátyás külön engedélyével ugyanis december 25-én eljuttatták hozzá pár hetes csecsemőjének a fényképét, akit Swift százados akkor láthatott először. A családi fotókat egy amerikai újság szerkesztője küldte el levélben, személyesen Rákosi Mátyásnak címezve, hozzátéve, hogy a százados még soha nem láthatta a kisfiát. Rákosi úgy döntött, hogy kegyet gyakorol.

Az amerikai légierő négy katonáját végül 1951. december 28-án kísérték el Hegyeshalomra, majd a nekik adott élelmiszercsomaggal – fél kiló szalámi, 20 deka vaj és néhány zsemle – áttessékelték őket a határon. A katonák köszönés nélkül hagyták ott fogvatartóikat, akik 39 napon át tartották őket egyenként elkülönítve.

És hogy mi lett a C-47-essel? Azt a magyar hatóságok az ügyészi indítványnak megfelelően az amerikaiak tiltakozása ellenére elkobozták. Előbb a Magyar Néphadsereg állományába, majd 1956-ban a Malév kötelékébe került, így szállhatott föl azon a végzetes napon, 1961. augusztus 6-án. Ki tudja, ha az állam nem kobozza el a repülőt, talán a 30 emberéletet követelő zuglói szerencsétlenség sem következett volna be. Vagy akkor Hoffmann kapitány egy másik gépet irányítva próbálta volna meg elkápráztatni hölgyismerőseit a levegőben?

Forrás: Blikk / Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Így vehetjük fel a harcot a darazsakkal

info

Orbán Viktor Miniszterelnökünk kijózanító üzenete a lányát, Ráhelt bántó embereknek! Oszd meg!

Géza

Országszerte tüntettek a kutyáját vontató, állatkínzó nő ellen – Helyszíni fotók Kiskunhalasról

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------