Image default
Belföldi hírek

Keleti: az M1 szerint este 8-kor bemennek a migránsok az épületbe – frissítve: 19:30

forrás: M1/Híradó

Továbbra is feszült a helyzet a Keleti pályaudvar környékén. Még a Thököly út forgalma is leállt egy időre: a szír migránsok között volt olyan, aki az úttestre feküdt. A helyszínen rengeteg a rohamrendőr.

 

 Legfrissebb videó:

hirmagazin_2015-09-02_182550

Szerda kora este egy tolmács hangosbemondóval arabul szólt a migránsokhoz. Azt mondta, a rendőrség leveszi az ujjlenyomatukat, regisztrálják és elszállítják őket valamelyik táborba a pályaudvar elől.

A migránsok nyugodtan fogadták a hírt, bár a legtöbben nem szeretnének elmozdulni a pályaudvar elől. Az nem derült ki, melyik táborba vagy táborokba irányítják a tömeget, a bejelentés óta nem történt semmi, az emberek állnak és várnak.

Délután egy időre megbénult a Thököly út forgalma, miután az eddig a Keleti pályaudvar előtti Baross téren tüntető tömeg nagy része átcsoportosult ide. Volt olyan migráns, aki az úttesten keresztbe feküdve akadályozta a forgalmat. Később a helyzet javult, a buszok már közlekednek. A nagy erőkkel helyszínre vonuló rohamrendőrök már a sajtó munkatársait is a rendőrsorfal mögé terelték.

Az M1 helyszínen lévő tudósítója szerint a tömegben van néhány hangadó, ők hergelik a többieket. Követelésük változatlan: mielőbb Németországba szeretnének jutni.

Délelőtti helyzet >>>

 

Hasonló hírek

Nézőpont: ismét kétharmad közelében lenne a Fidesz

Edit

Semjén: Magyarnak lenni kötelesség és küldetés

Géza

Elkezdődött: leállt a győri Audi-gyár, a kormány is megszólalt

Mazsi