Image default
Természetvédelem, élőlények védelme

Kegyetlenül elpusztultak az ország kedvencei: horror a gemenci erdőben (A cikk videót tartalmaz)

Elpusztultak a gemenci erdőben fészkelő feketególya-pár fiókái. A fészket rengetegen nézték nap mint nap webkamerán keresztül, s leshettek be a védett állatok mindennapi életébe, a fészekrakástól, a tojások kikelésén át egészen az utolsó pillanatokig.

A fekete gólyák fészke a gemenci erdőben, még épen / Fotó: Youtube

A fiókáknak a természet kegyetlen törvényei szerint lett végük: széttépte őket egy réti sas, hiába próbálta az egyik felnőtt gólya elzavarni, nem sikerült. A ragadozó egyenként végzett velük.

Az RTL Klub Híradójának beszámolója szerint a sokkoló esetet is felvették a fészeknél elhelyezett kamerák. A védett gólyák fészkét egy ideje épp azért figyelik kamerákkal, mert korábban gyanús körülmények között tűnt el néhány fióka. A szakemberek azt mondják, a szintén védett réti sas ritkán támad gólyákra, inkább halakkal táplálkozik, de most a folyók alig áradtak, így onnan kevesebb élelemhez jutott.

Ez itt egy tavalyi videó, amely a gemenci erdő évek óta fészkelni visszajáró védett madarát mutatja, abban a fészekben, amit idén feldúlt a sas.

A Gemenc Zrt. weboldalán, ahol eddig a gólyák életét nyomon lehetett követni, jelenleg nem látható a megszokott webkamerás élő adás a fészekből…

Forrás: Blikk.hu

Hasonló hírek

Újabb veszély fenyegeti a méheket

Géza

Védett hársfákat vágtak ki a Balatonnál

info

Amerika kapuján kopogtatnak az első klímamenekültek

info