Image default
Bulvár

Kegyes hazugság: a családja eltitkolta Bujtor halálát az édesanyja előtt

Balatonszemes — Családi titokról lebbentette fel a fátylat Frenreisz Károly (72).

A Metro, az LGT és a Skorpió együttes legendás, Kossuth-díjas zenésze bátyja, Bujtor István (†67) tiszteletére rendezett filmfesztivál kapcsán elárulta a Vasárnapi Blikknek, édesanyja, dr. Frenreisz Istvánné, azaz Katinka néni (†100) a haláláig nem tudta, hogy meghalt a fia, úgy tudta, Ötvös Csöpi közkedvelt megformálója külföldön forgat.

Bujtor népszerű volt Ötvös Csöpi szerepében, Kern András és Hernádi Judit a partnere

Mindössze tíz hónappal élte túl gyermekét Tinka néni, aki ma színművész fiai, Bujtor István és Latinovits Zoltán (†44) közelében nyugszik a balatonszemesi temetőben. Haláláig a település nagyasszonyának számított, imádták a helyiek. A legidősebbek máig jól emlékeznek mindhárom fiára kicsiként. Mostanában már csak egyiküket, Frenreisz Károlyt láthatják a környéken hajózni, a rockzenész úgy tervezi, a hétvégi Bujtor István Filmfesztiválon is részt vesz, hiszen idén szeptemberben lesz fiatalabbik bátyja halálának 10. évfordulója. Könnyes szemmel emlékszik vissza arra, hogy a híres vendéglátós családból származó édesanyjuk, Katalin asszony elől élete végéig titkolta Bujtor halálát. Úgy érezte, az asszony öreg szíve már nem bírta volna ki, ha megtudja, hogy a legidősebb után a középső fiát is el kell temetnie.

Frenreisz Károly ma is ápolja két bátyja emlékét /Fotó: Fuszek Gábor

– Nem mondtam el édesanyánknak, hogy István meghalt. Féltettem, már százéves volt akkor, elég volt neki az a trauma, hogy öngyilkos lett az elsőszülött fia, féltestvérünk, Latinovits Zotán. Párszor kérdezgetett, azt mondtam, hogy István külföldön dolgozik, forgat. Ebben a hitben ment el tíz hónappal István után. Együtt pihennek már a szemesi temetőben – mondta nagyot sóhajtva a zenész.

Gundel Katalin imádta három fiát, Frenreisz Károlyt (balról), Latinovits Zoltánt és Bujtor Istvánt

Frenreisz sokat dolgozik, ám alig akad nap, amikor ne jutna eszébe a testvére, akivel már gyerekkorukban rengeteget hajóztak a Balatonon. Ötvös Csöpi figurája is a legendás kapitányi sapkával – amelyet ma Balázs fia őriz büszkén – lett teljes.

István csak négy és fél évvel volt idősebb nálam. Csodás gyerekkorunk volt, rengeteget hajóztunk együtt. A családunk öt négyzetméteres kis vitorlásába belefértünk ketten, hárman, ahogy lehetett, a vízen voltunk – meséli Frenreisz, aki bár hamar a korszak legismertebb rockzenésze lett, bátyja rávette néhány filmszereplésre is. – Mint zeneszerző közreműködtem, de párszor fel is tűntem a vásznon. A Három testőr Afrikában című filmben például Zolival és Pistával közösen adtuk elő a Hej Lulu, ha visszatérek című dalomat. Kállai Feri bácsi volt a zongorista, jómagam nagybőgőztem.

Legendás fivérek

Gundel Katalint elsőszülött fiával, Latinovits Zoltánnal együtt elhagyta a földbirtokos apa. Bujtor István és Frenreisz Károly második, dr. Frenreisz István orvossal kötött házasságából születtek. A különböző vezetékneveknek egyszerű az oka: a tíz esztendeje elhunyt István nem színészi pályára készült, a Közgazdaságtudományi Egyetemen szerzett diplomát, ám másodévesként Máriássy Félix Karambol című filmjében kapott szerepet, és rendezői tanácsra vette fel ükapja vezetéknevét.

Forrás: Blikk.hu

Fotó: MTI – Nagy Lajos

Hasonló hírek

Váratlan fordulat: Vissza akarta venni a köztévé Jakupcsek Gabriellát

Mazsi

Nagy szükségük volna a pénzre: sokmilliós hitel keseríti meg az Ázsia Expressz szerelmespárjának életét

Mazsi

Leonardo DiCaprio botrányfilmet készít a Volkswagen-csalásról

Edit