Hirmagazin.eu
Főoldal » Kegyes hazugság: a családja eltitkolta Bujtor halálát az édesanyja előtt
Bulvár

Kegyes hazugság: a családja eltitkolta Bujtor halálát az édesanyja előtt

Balatonszemes — Családi titokról lebbentette fel a fátylat Frenreisz Károly (72).

A Metro, az LGT és a Skorpió együttes legendás, Kossuth-díjas zenésze bátyja, Bujtor István (†67) tiszteletére rendezett filmfesztivál kapcsán elárulta a Vasárnapi Blikknek, édesanyja, dr. Frenreisz Istvánné, azaz Katinka néni (†100) a haláláig nem tudta, hogy meghalt a fia, úgy tudta, Ötvös Csöpi közkedvelt megformálója külföldön forgat.

Bujtor népszerű volt Ötvös Csöpi szerepében, Kern András és Hernádi Judit a partnere

Mindössze tíz hónappal élte túl gyermekét Tinka néni, aki ma színművész fiai, Bujtor István és Latinovits Zoltán (†44) közelében nyugszik a balatonszemesi temetőben. Haláláig a település nagyasszonyának számított, imádták a helyiek. A legidősebbek máig jól emlékeznek mindhárom fiára kicsiként. Mostanában már csak egyiküket, Frenreisz Károlyt láthatják a környéken hajózni, a rockzenész úgy tervezi, a hétvégi Bujtor István Filmfesztiválon is részt vesz, hiszen idén szeptemberben lesz fiatalabbik bátyja halálának 10. évfordulója. Könnyes szemmel emlékszik vissza arra, hogy a híres vendéglátós családból származó édesanyjuk, Katalin asszony elől élete végéig titkolta Bujtor halálát. Úgy érezte, az asszony öreg szíve már nem bírta volna ki, ha megtudja, hogy a legidősebb után a középső fiát is el kell temetnie.

Frenreisz Károly ma is ápolja két bátyja emlékét /Fotó: Fuszek Gábor

– Nem mondtam el édesanyánknak, hogy István meghalt. Féltettem, már százéves volt akkor, elég volt neki az a trauma, hogy öngyilkos lett az elsőszülött fia, féltestvérünk, Latinovits Zotán. Párszor kérdezgetett, azt mondtam, hogy István külföldön dolgozik, forgat. Ebben a hitben ment el tíz hónappal István után. Együtt pihennek már a szemesi temetőben – mondta nagyot sóhajtva a zenész.

Gundel Katalin imádta három fiát, Frenreisz Károlyt (balról), Latinovits Zoltánt és Bujtor Istvánt

Frenreisz sokat dolgozik, ám alig akad nap, amikor ne jutna eszébe a testvére, akivel már gyerekkorukban rengeteget hajóztak a Balatonon. Ötvös Csöpi figurája is a legendás kapitányi sapkával – amelyet ma Balázs fia őriz büszkén – lett teljes.

István csak négy és fél évvel volt idősebb nálam. Csodás gyerekkorunk volt, rengeteget hajóztunk együtt. A családunk öt négyzetméteres kis vitorlásába belefértünk ketten, hárman, ahogy lehetett, a vízen voltunk – meséli Frenreisz, aki bár hamar a korszak legismertebb rockzenésze lett, bátyja rávette néhány filmszereplésre is. – Mint zeneszerző közreműködtem, de párszor fel is tűntem a vásznon. A Három testőr Afrikában című filmben például Zolival és Pistával közösen adtuk elő a Hej Lulu, ha visszatérek című dalomat. Kállai Feri bácsi volt a zongorista, jómagam nagybőgőztem.

Legendás fivérek

Gundel Katalint elsőszülött fiával, Latinovits Zoltánnal együtt elhagyta a földbirtokos apa. Bujtor István és Frenreisz Károly második, dr. Frenreisz István orvossal kötött házasságából születtek. A különböző vezetékneveknek egyszerű az oka: a tíz esztendeje elhunyt István nem színészi pályára készült, a Közgazdaságtudományi Egyetemen szerzett diplomát, ám másodévesként Máriássy Félix Karambol című filmjében kapott szerepet, és rendezői tanácsra vette fel ükapja vezetéknevét.

Forrás: Blikk.hu

Fotó: MTI – Nagy Lajos

Hasonló hírek

Soha nem hallott történetekről számolt be Zalatnay Cini: így ismerkedett meg Komár Lacival, aki az első férfi volt az életében

Géza

19 milliós házőrzőket vett a sztárfocista

Géza

Még nem stimmel a matek: Király Viktor feléli a vagyonát Amerikában

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------