Hirmagazin.eu
Főoldal » Keanu Reeves szomorú története – Ő Hollywood egyik legszerényebb színésze!
Bulvár

Keanu Reeves szomorú története – Ő Hollywood egyik legszerényebb színésze!

A sikeres hollywoodi színész rendkívül visszafogottan, szerényen él, annak ellenére, hogy megengedhetné magának a fényűzést. Ő mégsem teszi, inkább igyekszik segíteni másoknak. Ismerjük meg Keanu Reeves történetét.

Keanu Reeves 1999-ben a Mátrix filmeknek köszönhetően vált ismert színészé. Addigi élete egyáltalán nem volt fenékig tejföl, sőt tragédiák sorozatát kellett átélnie.

3 évesen az édesapja elhagyta a családot. Pár évig még tartotta a kapcsolatot fiával, de mikor kimondták a válást, a kis Keanu édesanyjával elköltözött a városból, így a fiú és az apja közti kapcsolat megszakadt. Ez nagy törést jelentett a kisfiú életében. A nevét is édesapja adta neki, a hawaii emberek szerint a keanu szó hűsítő hegyi záport jelent.

A tanulás sem ment jól Keanunak, hiszen diszlexiával küzdött, ezért kamaszkorában több iskolában is megfordult. A középiskolát végül sosem fejezte be, és le sem diplomázott. Ennek ellenére ma is nagy könyvfaló, imád olvasni, új dolgokat tanulni.

Keanu fiatal éveire nem a biztonság, a nyugodtság, sokkal inkább a bizonytalanság volt jellemző. Ezt tetézte egy szörnyű tragédia is, mikor a 23 éves Keanu legjobb barátja, River Pheonix drogtúladagolásban meghalt.

“Fantasztikus ember és csodás színész volt. Nagyon jól kijöttünk, borzasztóan hiányzik, sokat gondolok rá” – nyilatkozta.

1998-ban Keanu találkozott Jennifer Syme-el. Egymásba szerettek, és 1999-ben Jennifer várandós lett, de a 8 hónapos kislány halva született. Ez a kapcsolat végét is jelentette, és ami még szörnyűbb, 18 hónappal később Jennifer autóbalesetben elhunyt.

2006-ban Keanu Reeves így nyilatkozott a Parade lapnak: “A fájdalom súlya alatt más emberré formálódsz. Ez egy olyan lecke, amelyet mindnyájan megtanulunk életünk során.”

A sorscsapások, tragédiák ellenére Keanu nem tört meg, inkább a lelki megerősítés, fejlődés útjára lépett. Filmszerepeket vállalt, amelyek meghozták számára az anyagi biztonságot is, hiszen nagyon sokat keresett. Ő mégsem a fényűzést választotta, hanem ma már Hollywood egyik legadakozóbb sztárja. Már a Mátrix-filmek forgatása előtt hajlandó volt több millió dollárról lemondani, amit inkább a film vizuális elemeire költöttek, és ha ezt nem teszi meg, az alkotások grafikailag nem lettek volna annyira látványosak.

A családjáról sem feledkezett meg, hiszen mikor megtudta, hogy anyagi problémával küzdenek, karácsonyra 20 ezer dollárt adományozott. Emellett a filmes életben is kiemelkedő ember, hiszen igyekszik mindenkinek a nevét megtanulni, akivel együtt dolgozik, és még a takarító, vagy kisegítő személyzettel is rendesen beszél, viselkedik, nem fölényeskedik senkivel.

Gondját viseli leukémiás lánytestvérének is, fizeti a kezeléseket és sok pénzt adott az orvosoknak, hogy tovább folytassák a kutatásaikat ezen a téren.

Annak ellenére, hogy Keanu Reeves százezreket keres, tömegközlekedési eszközökkel jut el egyik helyről a másikra, szerényen, visszafogottan él.

A végére pedig egy idézet tőle:

“Néha annyira el vagyunk foglalva az életünkkel, hogy nem vesszük észre a körülöttünk lévő sok pozitívumot. Úgy élünk, akárcsak a zombik. Inkább figyeljünk oda a környezetünkre, köszönjünk az utcán sétáló embereknek, mosolyogjunk rájuk, segítsünk nekik, ha bajba kerülnek. Azt kevesen tudják rólam, hogy pár évvel ezelőtt még depresszióval küzdöttem. Erről senkinek sem beszéltem. De meg kellett találnom azt az erőt, amely kimozdított ebből az állapotból. Az, aki távol tartott az örömöktől, boldogságtól, az én magam voltam. Tanuljuk meg, hogy minden nap ünnep. Nem biztos, hogy holnap is felkel a nap, ezért ünnepeljünk most!”

Forrás: filantropikum.com

Hasonló hírek

Kasza Tibor és Sebestyén Balázs cégei is vallottak bevételükről!

Géza

Öt év börtönt kaphat Berki Krisztián

Mazsi

Erzsébet királynő fél évnyi kemény tanulásra ítélte Meghan hercegnét

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------