Hirmagazin.eu
Gasztronómia, vega

Kávékedvelők figyelem! Ezt a kávét biztosan megszereti

Gyakran hallani a mondást, mely szerint a kitartóknak kedvez a szerencse, amit az Ebenica története is megerősít. A társaság első nagy sikere nem jött váratlanul, hiszen azt megelőzte a márka türelmes és kitartó építése.

Az Ebenica kávé kezdeteihez nem fűződnek drága marketing kampányok, de annál nagyobb eltökéltség és türelem. Csak ezeknek a tulajdonságoknak köszönhető ugyanis, hogy a kis családi vállalkozás az évek során kávépörkölő üzemmé fejlődött, amely 10 embernek ad munkát és a termékeit még a távoli Szaúd-Arábiába is szállítja. Az utóbbi években a verseny területén is sikereket aratnak…

Siker az óceán túlsó oldalán

Az EBENICA COFFEE kávépörkölő üzem 2013-ban érte el első nagy sikerét az amerikai kávé-értékelő társaság, a Coffee Review értékelésének köszönhetően, amelyben négy kávéjuk is kitűnő értékelést kapott. Az Ebenica kávék így egyik napról a másikra felkerültek az európai eszpresszó kávék Top 10-es listájára, több világhírű olasz kávét is megelőzve. A kávék sikere mindenkit rendkívül meglepett, a társaság alapítóját Marek Fajčíkot kivéve, aki a kávémintákat titokban küldte el a versenybe.

A Coffee Review verseny zsűrije, az ilyen típusú versenyekhez hasonlóan vaktesztekkel és címke nélkül vizsgálja és értékeli a versenybe benevezett kávékat. A zsűritagok tehát minden évben anélkül vizsgálják a versenybe benevezett kávékat, hogy ismernék a gyártójuk nevét. A szakemberek a minőség vizsgálatánál figyelembe veszik a kávészemek formáját, arómáját, ízét és utóízét, valamint a kávé és a tej vegyítésének harmóniáját. Minden elbírálási szempontot bizonyos pontszámmal értékelnek, amelyek átlagolásával kapják meg a végső pontszámot. A maximálisan elérhető értékelés kávék esetében 100 pont. Az Intensivo, Piano és Harmonelle kávék mindegyike 90 pontot szerzett, míg a Gurmano blend kávét 92 ponttal díjazták, ami az aranyérem megfelelője. A Coffee Review gasztronómiai versenyben elért sikernek köszönhetően az Ebenica kávékat az egész világ megismerte és az eladás iránti érdeklődés  folyamatosan nőtt a hazai és külföldi kereskedők részéről.

Ha szeretné megtapasztalni, hogy hogyan ízlik a díjat nyert Ebenica kávé, megrendelheti a terméket a kávé webáruházunkban.

Great Taste díj egymást követő két évben

A Coffee Review versenyen elért siker óta már eltelt néhány év, ezért a kávépörkölő üzem csapata úgy döntött, hogy egy másik versenyben is megméretteti a termékei minőségét. Ez esetben a Great Taste versenybe jelentkezett be, amelyben a világ minden tájáról származó ételek és italok minőségét értékelik. 2019-ben összesen 12772 termék került értékelésre, amelyet a több, mint 500 tagot számláló, csoportokba szervezett zsűrik végeztek. Az idén három Ebenica kávé nyert díjat? Igen, a Harmonelle, a Gurmano és a Brasil Santo Antonio. Mindhárom kávéfajtát 1 arany csillaggal díjazták, amellyel „a fantasztikus ízű kiváló termékeket“ értékelik.

A Brit sikert az idén is sikerült megismételni, emellett a versenybe bejelentett mind a négy kávé díjat nyert. A legnagyobb sikert a 2 csillaggal díjazott Intensivo ért el, a Duetto, El Salvador La Joya és a Guatemala Acatenango kávék pedig 1-1 csillagot kaptak. Mind a négy kávé az eszpresszó kávék kategóriájában nyert díjat. Ezért ha tökéletes ajándékot keres a főnöke vagy kollégája számára, a célnak kiválóan megfelel egy csomag díjat nyert Ebenica kávé.

Ebenica – különösen a hazai piacon kedvelt márka

Azt, hogy az Ebenica nemcsak a világban, hanem idehaza is elismert márka, tanúsítja a társaság megalapításának 10. évfordulója alkalmából rendezett Nyitott kapuk napja rendezvény is. A program részét képezte a pörkölő üzem megtekintése, amin egy délután folyamán 150 ember vett részt, valamint a kávékóstoló, amelyen 450 csésze eszpresszó kávé fogyott el.

A hagyományos eszpresszó kóstolójával azonban a rendezvény még korántsem ért véget, mert a Világ körül című műsoron kívül, amelynek keretében a résztvevők mindig 2 különböző kontinensről származó kávét hasonlíthattak össze, a résztvevők a kávékészítés különböző alternatív módjait próbálhatták ki, vagy megízlelhették a szárított kávéhéjból készült meleg teát – a cascarát.

Az Ebenica mögött egy gazdag múlt és olyan eltökélt emberek állnak, akik munkájukat alázattal és türelemmel végzik. Ha a történet elnyerte tetszését, váljon részesévé a www.ebenica.hu webáruház meglátogatásával.

A fotók forrása: EBENICA COFFEE

Hasonló hírek

A világ legfinomabb diétás málnatortája és még sütni sem kell!

Mazsi

Hófehér álom: egy különleges desszert, aminek már a látványa csupa izgalmakat jelent!

Mazsi

Nálunk is kapható már a koromfekete fagyi

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------