Image default
Külföld

Katonák próbálják kihozni az új-zélandi vulkánkitörés áldozatainak holttestét, de többekről nem tudják, hol lehetnek

Ahogy arról korábban már írtunk, december 9-én tört ki a fehér-szigeti vulkán Új-Zélandon. A katasztrófa időpontjában 47 ember tartózkodott a helyszínen. Összesen 8 halottat és 31 sérültet tartanak számon, közülük 25-en továbbra is kritikus állapotban vannak. Összesen 27 olyan sérült van, akinek a testfelülete minimum 30 százalékban megégett, többen lélegezni sem tudnak gépek nélkül, mert a légzőszerveik is megsérültek – írja az Index.

A nyilvántartás szerint nyolc embert kezelnek eltűntként, bár ők már biztosan nem fognak élve előkerülni. Közülük hat személy holttestének elhelyezkedését megtalálták. A szigeten folyamatos utórengések vannak, így a rendőrségnek egyelőre nem sikerült megtalálni és elszállítani a holttesteket. A CNN azt írja, az új-zélandi védelmi erő nyolc katonája megkísérli a holttestek felkutatását, majd azok későbbi elszállítását – ezt eddig nagyon veszélyes lett volna megtenni.

A lap hozzátette, hogy a mentőakció sikere nem garantált, ráadásul a holttestek közül kettőről nem is tudják, hogy pontosan hol találhatóak a szigeten belül.

A Fehér-sziget egy közkedvelt üdülőhely volt, az egyetlen olyan új-zélandi sziget, amelyen aktív vulkán található, a többi tűzhányó ugyanis nagy többségben a tengerfenéken helyezkedik el.

Bár 2016-ban is volt egy kisebb robbanás, legutóbb több mint száz éve, 1914-ben történt olyan kitörés, amelynek halálos áldozatai is voltak, ekkor 12 ember halt meg az ottani kénbányákban. Ez az egyik leglátogatottabb vulkán a világon. Aktivitása ellenére turisták szabadon felkereshetik, évente nagyjából 10 ezren látogatnak oda.

Forrás: Blikk.hu

Fotó: Northfoto

Hasonló hírek

Rizikós vállalkozásba kezdett egy muzulmán Angliában

Edit

Sokkot kaptak a repülőgép utasai, amikor kinéztek az ablakon!

Mazsi

Juncker: a Fidesz politikája nem összeegyeztethető a kereszténydemokráciával! Oszd meg!

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelöl örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelöl valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesztő
--------------------------------------------