Hirmagazin.eu
Tudástár - minden érdekesség

Katasztrófafilmbe illő történésekre számítsunk, ha leáll a nagy óceáni szállítószalag..

Ha netán tényleg nem számíthatnánk a Golf-áramlatra, nemcsak Észak-Európában kellene többet fűteni és havat lapátolni, hanem végzetesen átalakulna az egész bolygó éghajlata is.

További tudomány, tudástár, minden érdekesség, itt:

Hiába figyelmeztettek előre a tudósok. Az emberi természetkárosítás nyomán leálltak a tengeráramlatok, az északi féltekére hurrikánszerű szuperviharok törtek, és a dermesztő hidegben egész Európát négyméteres hótakaró borította be.

Akkor, amikor ez borzongatta a 2004-ben bemutatott katasztrófafilm, a Holnapután nézőit, egyes kritikusok még tudománytalannak minősítették a forgatókönyvet. Idén azonban kutatók már másodszorra jelezték, hogy a Golf-áramlat valóban egyre jobban lelassul. Ez pedig kísértetiesen hasonló – ha nem is olyan gyors – következményekkel járhat, mint a filmben (a nyitóképen annak egy jelenete).

Márciusban egy nemzetközi tudóscsapat azzal rukkolt elő, hogy az Atlanti-óceánban a Mexikói-öböltől Norvégiáig, illetve Grönlandig tartó áramlat másfél évezrede nem volt ilyen lassú. Még az 1850-ig tartó „kis jégkorszakban” tapasztaltnál is 15 százalékkal gyengébb lett. Pár hete pedig a Berlini Szabad Egyetem kutatója, Niklas Boers állította, hogy az elmúlt évszázadban a Golf-áramlat vészesen destabilizálódott.

További tudomány, tudástár, minden érdekesség, itt:

Más kérdés, hogy azt még nem lehet pontosan megállapítani, vajon ez már végleges kizökkenés, vagy csupán egy természetes változási folyamat része.

Hasonló hírek

Döbbenetes fotók kerültek elő Jézus sírjáról

Mazsi

Ledöbbent az apa: idegen lényről készült videót talált fia mobiljában

Mazsi

Elképesztő mi marad a kólából forralás után!

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------