Hirmagazin.eu
Főoldal » Katasztrófa Pécelen: Pár órán át volt elég a víz a városnak, nagy a baj a hőség kellős közepén – mezőőrök tartatják be a vízkorlátozást a lakossággal..
Belföldi hírek

Katasztrófa Pécelen: Pár órán át volt elég a víz a városnak, nagy a baj a hőség kellős közepén – mezőőrök tartatják be a vízkorlátozást a lakossággal..

Mint ahogyan médiánk megírta, a hétvégén elfogyott Pécelen a víz. Nem a palackos, a vezetékes: a fél városban nem volt vízszolgáltatás a hőség kellős közepén, miután a vihar tönkretette a várost ellátó kutak egy részét. Egy hete már vízkorlátozás van a Budapest tőszomszédságában lévő városban, a polgármester vasárnapra ígérte, hogy lesz megoldás a rendkívüli helyzetre. Nos, nem így lett.

Mint írtuk, a lakosság háborog, a fél városban nem volt víz, és eddig is takarékoskodni kellett, miután a város ellátó kutak tönkrementek és hétvégére aztán kiürült a víztározó is. A baj nem kicsi, de úgy tűnt, mára megoldódhat a helyzet, mert a vízszolgáltató segítségével feltöltötték a tározókat. Csak, ez nem volt elég. Néhány óra után újra vízhiány alakult ki, most a polgármester a mezőőrökkel ellenőrizteti, hogy ki az, aki pocsékolja az éltető kincset, míg a város másik felén szomjaznak az emberek. Ugyanis kiderült, hogy a vízkorlátozást sem tartja be mindenki.

A polgármester újabb közleményt adott ki, melyben ez áll:

“Tisztelt Lakosság!

Ismét a vízhiány problémáról szeretnék szólni. Ahogyan vártuk, az éjszaka folyamán feltöltődtek a tározók, legalábbis valamennyire. Reggel minden háztartásban volt víz. Sajnos, nem tartott sokáig, alig pár óra elteltével ismét vízhiány lépett fel a város több részén. A lehetséges lépéseket ismét megtettük, a DPMV Zrt. már hordja a vizet. Tudjuk, ez kevés, ehhez kértük Dr. Szűcs Lajos segítségét, és közbenjárásával a katasztrófavédelem remélhetőleg hamarosan több lajtoskocsit biztosít a város rendelkezésére.

Mindezek mellett újra kihangsúlyoznám, hogy a legtöbbet, mi, lakosok tehetünk. Tudom, nehéz ilyen melegben takarékoskodni a vízzel, de meg kell tennünk! Semmiképpen se használják a vizet olyan dolgokra, ami elhalasztható. Kérem, gondoljanak empátiával azokra, akik teljes vízhiánnyal küszködnek. Tapasztalatunk szerint nem mindenki tartja be a vízkorlátozási tilalomról szóló intézkedéseket, ezért ennek ellenőrzése végett mezőőreink folyamatosan járják a várost.

Tisztelettel: Horváth Tibor polgármester”

Facebook-post:
Tisztelt Lakosság!
Ismét a vízhiány problémáról szeretnék szólni. Ahogyan vártuk, az éjszaka folyamán feltöltődtek a tározók, legalábbis valamennyire. Reggel minden háztartásban volt víz. Sajnos, nem tartott sokáig, alig pár óra elteltével ismét vízhiány lépett fel a város több részén. A lehetséges lépéseket ismét megtettük, a DPMV Zrt. már hordja a vizet. Tudjuk, ez kevés, ehhez kértük Dr. Szűcs Lajos segítségét, és közbenjárásával a katasztrófavédelem remélhetőleg hamarosan több lajtoskocsit biztosít a város rendelkezésére.
Mindezek mellett újra kihangsúlyoznám, hogy a legtöbbet, mi, lakosok tehetünk. Tudom, nehéz ilyen melegben takarékoskodni a vízzel, de meg kell tennünk! Semmiképpen se használják a vizet olyan dolgokra, ami elhalasztható. Kérem, gondoljanak empátiával azokra, akik teljes vízhiánnyal küszködnek. Tapasztalatunk szerint nem mindenki tartja be a vízkorlátozási tilalomról szóló intézkedéseket, ezért ennek ellenőrzése végett mezőőreink folyamatosan járják a várost.
Tisztelettel: Horváth Tibor polgármester

Hasonló hírek

A „hibbant Nerótól” a mazsoláig, avagy ősellenségből szövetséges..

Géza

Orbán Viktor: Oláh György tudós és hazafi volt

Géza

A Keleti lezárása miatt alig érkezett menekült Bécsbe

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!