Image default
Egészség - betegség

Kásler Miklós: Minden átültethető szerv transzplantációja megoldott Magyarországon

Kásler Miklós emberi erőforrásokért felelős miniszter pénteken a Transzplantációs Alapítvány Mi is nyaralunk elnevezésű táborában tett látogatást Balatonszemesen

Sajtótájékoztatóján elmondta, hogy ma Magyarországon minden átültethető szerv transzplantációja megoldott, e téren hazánk az egyetlen állam Közép-Kelet-Európában.

Kásler Miklós hangsúlyozta, hogy a szervátültetésekhez szükséges felszerelések és képzések megfelelőek, a klinikai váróhelyiségek állapotán igyekeznek javítani a jövőben.

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztereFORRÁS: MTI/BODNÁR BOGLÁRKA

A miniszter – aki egy szív- és egy májátültetett gyermek családjával külön is beszélgetett – kitért arra, hogy a balatonszemesi táborban június 22. és 29. között 52, transzplantáción átesett gyermek és családtagjaik, több mint kétszázanpihenhetik ki “életük legnehezebb kalandját”.

A tábor célja, hogy befejeződjön a szervátültetett gyermekek rehabilitációja – fogalmazott Kásler Miklós, hozzátéve, hogyez családi körben érhető el, mert olyan gondoskodást, szeretetet, biztonságot senki nem tud adni, mint amit a család.

origo

Hasonló hírek

A kenderolaj titkáról: ezért nem engedik, hogy gyógyszer legyen belőle! – Interjú Rick Simpsonnal. Oszd meg!

Géza

Szemcseppel csökkenthető a szürkehályog

info

Szöszös ökörfarkkóró – a köhögések gyógyítója

info