Hirmagazin.eu
Főoldal » Kartondobozokat raknak a diákok fejére a vizsgán, hogy ne tudjanak csalni
Külföld

Kartondobozokat raknak a diákok fejére a vizsgán, hogy ne tudjanak csalni

Egy indiai iskolában a vizsgázó diákoknak kötelező kartondobozokat viselni a fejükön a csalások megelőzése érdekében.

Lad Bible információi szerint a dél-indiai Bhagat Pre-University College-ben a dobozokat azért rakták a hallgatók fejére, hogy a periférikus látásukat korlátozzák, így pedig ne tudjanak lesni a szomszédjaikról. Ha azonban esetleg mégis megpróbálkoznának a csalással, egészen biztosan lebuknak, ugyanis egy forgolódó doboz elég hamar kiszúrható. Persze rengeteg diák így is megpróbált csalni, illetve egyesek már 10-20 perc után levették a fejükről a bokszokat, arra hivatkozva, hogy nem túl kényelmesek, hiszen csak annyi lyukat vágtak rájuk, hogy éppen azt lássák, amit írnak, és ez egy amúgy is stresszes vizsgaszituációban igencsak zavaró körülmény.

A szokatlan módszert egyébként rengeteg kritika érte, miután több kép is napvilágot látott a közösségi médiában a bizarr vizsgáztatási módszerről. Az iskolaigazgató a felháborodott hangvételű üzenetek hatására elnézést kért a szülőktől a szokatlan technika alkalmazása miatt. Elmondása szerint a diákok beleegyezésével történt minden, volt, aki a saját dobozát vitte magával dolgozatírásra. A helyi oktatási hatóság végül kivizsgálta az ügyet és úgy határozott, hogy a diákok nem kötelezhetők a viselésükre, erre még a csalások megelőzése sem elég nyomós indok.

via:24.hu

Hasonló hírek

Putyin az idlíbi szélsőségesek agresszivitását kifogásolta Erdogannak

Géza

Illegális bevándorlás – Brit-francia parancsnokságot állítanak fel Calais-ban

Edit

Már látszik a szakadék az alagút végén

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------