Hirmagazin.eu
Főoldal » Karácsonyi úszóverseny a jéghideg Moldva folyóban
Külföld

Karácsonyi úszóverseny a jéghideg Moldva folyóban

Minden év karácsony másnapján egy prágai aranyműves emlékére rendeznek úszóversenyt Prágában. A férfi hat társával együtt 1923 decemberében úszta át először a jéghideg Moldva folyót. Idén is több százan próbálkoztak a 750 méteres táv leúszásával a négy és fél fokos vízben.

Résztvevők a Moldva folyó jeges vizében megrendezett hagyományos karácsonyi úszáson Prágában 2015. december 26-án. (MTI/EPA/Filip Singer)

A napos, de hideg idő ellenére több százan jöttek el karácsony másnapján Prágában, hogy részt vegyenek a hagyományos úszóversenyen a Moldva folyóban. Volt, aki az utolsó pillanatig magán hagyta a fürdőköpenyt, mások egy szál fürdőruhában melegítettek be.

A versenyt minden évben Alfred Nikodem prágai aranyműves emlékére rendezik meg, aki hat társával együtt 1923 decemberében úszta át először a jéghideg folyót.

A résztvevők több versenyprogram közül választhatnak. A benevezett 125 profi úszónak maximum 26 perc alatt kell megtennie a 750 méteres távot, a többiek a 100 és 300 méteres távot annyi idő alatt úszhatják le, ahogy jól esik – mondta az úszóverseny szervezője.

A legtöbb induló Csehországból, Szlovákiából és Lengyelországból jött, de beneveztek amerikaiak és argentinok is. A legfiatalabb versenyző 15 éves volt, a legidősebb pedig 80.

A versenyt végül az a Lenka Sterbova nyerte, aki kevesebb, mint 9 perc alatt úszta le a 750 métert a jéghideg vízben.

Forrás: V4 Hiradó

Hasonló hírek

Valerij Szolovej politológus: “Putyin elnök rákos”..

Géza

Nem adott le vészjelzést az Egyiptomban lezuhant repülő

info

A szíriai kormányhadsereg az Iszlám Állam palmürai állásait bombázta

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!