Főoldal » Karácsonyi dalok és mesék gyerekeknek és felnőtteknek – Placido Domingo, José Carreras, Natalie Cole, Elvis Presley és a legnagyobbak gyönyörű dalai, és a “Csendes Éj – Az első karácsony története” című rajzfilm – videók
Karácsony

Karácsonyi dalok és mesék gyerekeknek és felnőtteknek – Placido Domingo, José Carreras, Natalie Cole, Elvis Presley és a legnagyobbak gyönyörű dalai, és a “Csendes Éj – Az első karácsony története” című rajzfilm – videók

Nemsokára leszáll a csendes éj, alszik a város, de talán még előtte érdemes felidézni, hogy milyen varázslatos karácsonyi dalokat énekelünk évszázadok óta.

Az óriási választékból nem könnyű kiválasztani a legkedvesebbeket,de a YouTube jóvoltából ma már a dalok, sok esetben a könnyű-és klasszikus zene ismert, közkedvelt énekeseivel, kórusokkal, akár rajzfilmek kíséretében is hozzáférhetőek és szépítik meg a karácsonyi ünnepeinket.

A nagyvilágban talán a legismertebb karácsonyi dal a “Csendes Éj-Stille Nacht-Silent Night”.

Tekintsünk meg a dal három felvételét Szekeres Adrienne, majd Placido Domingo-José Carreras-Natalie Cole triója, illetve Elvis Presley előadásában..

A könnyűzene műfaj mai és régi sztárjai sem maradhatnak ki a felsorolásból. Michael Bubble Bing Crosbyval közösen idézi fel a Crosby által 1971-ben énekelt,talán a karácsonyi dalok közül az eddig legtöbbször elhangzott karácsonyi dalt,a “White Christmas”-t.

Végül,mielőtt a gyermekeink számára beillesztenénk az első karácsony történetét elmesélő rajzfilmet,tekintsétek meg a “We Wish You a Merry Christmas” karácsonyi dalt,a gyönyörű Celtic Women trió Dublin-i élő koncert fellépéséről,varázslatos hangszeres kísérettel.

Befejezésül,ezúton is Boldog Karácsonyi Ünnepeket kívánunk a Konc munkatársai nevében és nézzétek szeretettel a gyerekeknek már korábban megígért a “Csendes Éj-Az első karácsony története” című rajz filmet.

 

Hasonló hírek

Ádám-Éva napja, a karácsonyi ünnepkör legjelesebb napja

info

Szívig ható és elgondolkodtató karácsonyi videó a Lewis-től

info

Karácsonyi diós szelet, különleges formában készülő mámorító finomság könnyedén!

Edit